Πρωτοβουλία για Βιώσιμη Λύση του Προσφυγικού στη Λέσβο
21 Νοεμβρίου 2020
Ποσό 200.000 ευρώ στο Δήμο Δυτικής Λέσβου για τις ζημιές στο Κεράμι
21 Νοεμβρίου 2020

Πυξίδα: “Σταματήστε την υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου”

Μοιράσου το άρθρο:

Η Δημοτική παράταξή “Με Πυξίδα τον Πολίτη” διοργανώνει διαδικτυακή συνέντευξη τύπου την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα, στην οποία θα σας παρουσιάσει τις απόψεις της για την λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου και τις προτάσεις της για τον προγραμματισμό έργων στον Δήμο Μυτιλήνης.

Παράλληλα, με επιστολή της προς τους δημοτικούς συμβούλους κάνει λόγο για υποβάθμιση του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου, καθώς όπως τονίζει, “μετά από τις συνεχόμενες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες μας και παρά την εξαιρετική δουλειά του κ. Χτενέλη για την προετοιμασία διαδικτυακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μας απέστειλε για ακόμη μία φορά πρόσκληση για εκ περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη στις 24/11/2020.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση στην οποία καλούμαστε να απαντήσουμε με «αλληλογραφία» έχει ως θέμα, εκτός των άλλων τη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Μυτιλήνης. Τον προγραμματισμό δηλαδή των έργων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα σε όλες τις κοινότητες του Δήμου. Κι αυτό το τόσο σοβαρό θέμα μας ζητείται να το «συζητήσουμε» με αποστολή μιας ξερής έγγραφης τοποθέτησης, χωρίς να έχουμε την δυνατότητα απεύθυνσης ερωτήσεων, διαβούλευσης, διευκρινήσεων. Χωρίς ακόμα να έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε τις απόψεις των άμεσα ενδιαφερομένων, δηλαδή των προέδρων των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ευτελισμό μιας τόσο σημαντικής συζήτησης και να μη συμπράξουν στην υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζητάμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την αναβολή της συγκεκριμένης συνεδρίασης και την άμεση προετοιμασίας της διαδικτυακής. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της λειτουργίας του”.

Μοιράσου το άρθρο: