Αιτήματα Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων για μετακινήσεις από τα νησιά
31 Ιουλίου 2020
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Αναγκαία η αξιοποίηση της έρευνας των Ελληνικών Πανεπιστημίων
31 Ιουλίου 2020

“Καμία νέα δομή, καμία κλειστή δομή” στο ΚΥΤ Μόριας λέει η “Πυξίδα”

Μοιράσου το άρθρο:

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Υγείας  καθώς και της φημολογίας περί επέκτασης του ΚΥΤ της Μόριας εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Με Πυξίδα τον Πολίτη”

Στην ανακοίνωσή της τονίζει: “Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά μας εμπαίζει. Έχει διαρρήξει κάθε σχέση εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα μια ενέργεια όπως είναι η δημιουργία μιας δομής υγείας για την αντιμετώπιση προβλημάτων στον μεγάλο και ευπαθή πληθυσμό του ΚΥΤ Μόριας, αν ισχύει κάτι τέτοιο, να διχάζει τους κατοίκους.

Μια δομή υγείας θα έπρεπε να είναι αποδεκτή αλλά η αποδοχή της προσκρούει στη δυσπιστία, όσο δεν υλοποιείται η αποσυμφόρηση του εκτός ΚΥΤ χώρου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση…. Υπάρχουν επίσης κάποια ύποπτα ζητήματα όπως πχ τα 25 στρέμματα. Γιατί τόσα στρέμματα; Γιατί πάλι η κοινωνία της Μόριας μαθαίνει από διαρροές τι σχεδιάζουν γι’ αυτούς χωρίς αυτούς;… Όλα αυτά έχουν αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας ακροδεξιάς ατζέντας από μια μικρή μερίδα που στην ουσία αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα της δοκιμαζόμενης τοπικής κοινωνίας…. Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει επιτέλους στα χρόνια και αμείλικτα ερωτήματα της κοινωνίας.

· Εμμένει στην ίδρυση κλειστού κέντρου κράτησης στη Λέσβο;

· Θα προχωρήσει σε αποσυμφόρηση;

· Θα σταματήσει να εκβιάζει τους πολίτες με επιτάξεις και αναγκαστικές απαλλοτριώσεις;”

Η πρόταση της “Πυξίδας είναι: “Αποσυμφόρηση τώρα. Απεγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων από την κόλαση του προσφυγικού καταυλισμού. Καμία νέα δομή, καμία κλειστή δομή. Καταβολή της αποζημίωσης που η κυβέρνηση οφείλει στους ιδιοκτήτες των κατειλημμένων κτημάτων. Δημιουργία ενός πολυδύναμου ιατρείου στο ΚΥΤ Μόριας. Στεκόμαστε δίπλα στους αγώνες των κατοίκων της Μόριας. Απαιτούμε Διαφανείς διαδικασίες με συμμέτοχη την τοπική κοινωνία. Καταδικάζουμε τους εκβιασμούς και τους ύπουλους τακτικισμούς.

Μοιράσου το άρθρο: