Έθεσαν “επί τάπητος” τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός στη Σάμο
28 Νοεμβρίου 2020
Προ των πυλών η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Δήμο Αν. Σάμου
28 Νοεμβρίου 2020

“Βοήθεια στο Σπίτι”: Αγωνίζονται καθημερινά για να προσφέρουν με τις…τσέπες άδειες

Μοιράσου το άρθρο:

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και πέντε μήνες οι υπάλληλοι του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» σε Σάμο και Φούρνους, καθώς δεν έχει γίνει ακόμη η πλήρης εκκαθάριση του ΝΠΔΔ ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ όπου ανήκαν .

Ήδη οι εργαζόμενοι του προγράμματος έχουν ενταχθεί στις υπηρεσίες της Κοινωνικής Πρόνοιας στους αντίστοιχους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και η χρηματοδότηση τους για τον μήνα Ιούλιο έχει σταλθεί από την ΕΕΤΑΑ εδώ και τέσσερις μήνες, ωστόσο δεν υπήρξε καμία δέσμευση για την καταβολή των μισθών τους , όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση , έως το τέλος του 2020.

«Παρ’ όλο τον καθημερινό μας αγώνα παραμένουμε απλήρωτοι από τον Ιούνιο του 2020 και κάθε μέρα που περνάει η οικονομική μας δυσπραγία γίνεται ολοένα και εντονότερη. Στις συναντήσεις που είχαμε με τους αρμόδιους φορείς όχι μόνο δεν δόθηκε λύση στο πρόβλημά μας, Το μέλλον όλων μας διαφαίνεται ζοφερό και οι συνέπειες της μη καταβολής των μισθών θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο σε οικονομικό, οικογενειακό και ψυχολογικό επίπεδο», αναφέρουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος» αναφέρουν σε δραματικό τόνο οι 18 εργαζόμενοι σε Σάμο και Φούρνους συμπληρώνοντας και το πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας αλλά και τις βασικές ελλείψεις σε απαραίτητες ειδικότητες.

Χαρακτηριστικά να σημειώσουμε ότι στον Δήμο Αν. Σάμου υπηρετούν 7 εργαζόμενοι που εξυπηρετούν 100 ωφελούμενους του προγράμματος .

Εξάλλου για το συγκεκριμένο θέμα , κατέθεσαν αναφορά προς τη δημοτική αρχή οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ζητώντας ενημέρωση για τις ενέργειές της προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: