Σε Σάμο και Ικαρία ο Γιάννης Σπιλάνης
3 Μαΐου 2019
Περιοδεία Σταύρου Τάσσου στην αγορά της Μυτιλήνης
4 Μαΐου 2019

Σ.Ζαφείρης:”Οφείλουμε απέναντι στους δημότες της Δυτικής Λέσβου να υπερασπιστούμε το δικαίωμά τους στην εξυπηρέτηση”

Μοιράσου το άρθρο:

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Στρατής Ζαφείρης, σχολιάζοντας την απάντηση που δόθηκε απ’ τη Διεύθυνση των ΚΕΠ Δήμου Λέσβου, αναφορικά με χθεσινή του ανακοίνωση για τις μετατάξεις, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι γνωστή και πολλαπλώς αναγνωρισμένη, πρωτίστως απ’ τους ίδιους τους πολίτες η προσφορά των ΚΕΠ στην ποιότητα ζωής, ειδικά των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών. Για αυτό τα ΚΕΠ έγιναν σε επίπεδο πρωτοβάθμιου ΟΤΑ, δίχως να ληφθούν υπόψη πληθυσμιακά κριτήρια. Έτσι στις επτά Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Δυτικής Λέσβου, εδώ και χρόνια υφίστανται οκτώ ΚΕΠ (δύο στον πρώην Δήμο Ερεσού – Αντίσσης, λόγω μεγάλης έκτασης), που αποδεδειγμένα εισέφεραν στις τοπικές κοινωνίες, κι εν πολλοίς τις στήριξαν τα χρόνια του ’’Καλλικράτη’’ και της κρίσης, όταν κι ουσιαστικά αποψιλώθηκαν από κάθε είδους άλλες υπηρεσίες (δημοτικές, τράπεζες, οργανισμών κοινής ωφελείας, κ.ά.).

Ξέροντας την σπουδαιότητα διατήρησης και των οκτώ ΚΕΠ, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε να μην χάσει η Δυτική Λέσβος τις τέσσερις θέσεις, που στην πράξη καταργούνται με τη μετάταξη ισάριθμων υπαλλήλων τους στο Δήμο Μυτιλήνης. Ανεξάρτητα απ’ τα πρόσωπα, ή το πού υπηρετούσαν έως τώρα, η Δυτική Λέσβος δικαιούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων ΚΕΠ, που είχε μέχρι τη Μ. Πέμπτη. Άλλωστε και η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατανομή του προσωπικού μετά τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου, εξαιρεί τους υπαλλήλους των ΚΕΠ, οι οποίοι προβλέπεται να παραμείνουν ως είχαν στις οργανικές τους θέσεις. Για αυτό και η σπουδή της μετάταξης με την εκπνοή της προθεσμίας για υπηρεσιακές μεταβολές.

Αυτά πιστεύουμε τα γνωρίζει και ο Δήμαρχος Λέσβου και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης των ΚΕΠ, που έσπευσαν – μάλλον γνωρίζουν αυτοί το λόγο – να απαντήσουν με ανακρίβειες και λαθεμένα στοιχεία συσχέτισης των ΚΕΠ με τον πληθυσμό, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Οφείλουμε απέναντι στους δημότες της Δυτικής Λέσβου να υπερασπιστούμε το δικαίωμά τους στην εξυπηρέτηση, διατηρώντας με πλήρη κάλυψη οργανικών θέσεων και τα οκτώ ΚΕΠ του Δήμου μας. Και αυτό θα γίνει».

Μοιράσου το άρθρο: