Επεισόδια και εκτεταμένη χρήση χημικών στο λιμάνι των Μεστών- αποβίβαση δυνάμεων ΜΑΤ
25 Φεβρουαρίου 2020
Με μηχανήματα του Δήμου έκλεισαν τον δρόμο τού ΚΥΤ της Ζερβού
25 Φεβρουαρίου 2020

Σταμάτησαν τις εργασίες στο ΚΥΤ της Ζερβού κλείνοντας τον δρόμο

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????ä?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Μοιράσου το άρθρο:

Με μία ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε στις 5:00 το πρωί ο δήμος Ανατολικής Σάμου κάλεσε όλους τους πολίτες του νησιού να συμμετέχουν σε διαμαρτυρία  στην περιοχή της Ζερβού προκειμένου να σταματήσει τις εργασίες που γίνονται στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης και γενικότερα στην προς επίταξη περιοχή . Συγκεκριμένα στο κάλεσμα του αναφέρει:

.Σας καλούμε όλες και όλους σε έμπρακτη συμπαράσταση της Χίου και της Λέσβου.
Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα που δίνουν τα νησιά μας.
Στις 6 το πρωί σήμερα 25/02/2020 ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ τη διασταύρωση που οδηγεί στο χώρο της επίταξης και της υπό κατασκευής υπερδομής στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει εδώ και τώρα η βίαιη κρατική καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων των νησιωτών.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ότι οι Σαμιώτες :
1. Δεν αποδέχονται και απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων.
Απαιτούν την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου.
2. Βασικός στόχος και αίτημα μας, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού μας από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.
3. Αποδέχονται ΜΟΝΟ μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου . Να δοθούν από το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Μοιράσου το άρθρο: