Πρόσκληση 6 εκατ. ευρώ για βελτίωση της ποιότητας νερού
26 Ιανουαρίου 2019
Παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του ο Γιάννης Σπιλάνης
27 Ιανουαρίου 2019

Συνεχίζεται ο έλεγχος των αιτήσεων

Μοιράσου το άρθρο:

Συνεχίζει τον έλεγχο των αιτήσεων  για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η επιτροπή που έχει συσταθεί με  απόφαση του Δημάρχου Σάμου,

“Οι καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ (Β΄49/ 18-01-19), σε όσους καταναλωτές έχει γίνει η αποσύνδεση από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος ως τις 31 Οκτωβρίου 2018 έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, για τη λήψη του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης.

Οι αιτούντες, θα πρέπει:

Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ, (ΦΕΚ474/Β/14-2-2018).

Επισημαίνεται ότι:

Η αποσύνδεση παροχής ρεύματος θα πρέπει να αφορά την κύρια κατοικία του αιτούντος.

Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης, το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.

Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τον δικαιούχο σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2273353450-454″ , αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.

Μοιράσου το άρθρο: