Οι εθελοντές της Καλλονής αναλαμβάνουν δράση και πάλι με πλούσιες καρναβαλικές εκδηλώσεις
7 Μαρτίου 2019
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Κ. Μουτζούρη
7 Μαρτίου 2019

Τί θα γίνει με το προσωπικό των νέων δήμων;

Μοιράσου το άρθρο:

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα που θα κληθούν  να αντιμετωπίσουν οι δύο νέοι δήμοι π[ου δημιουργούνται στη Λέσβο,  είναι το προσωπικό των δύο νέων δήμων. Το θέμα αυτό αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης των εργαζομένων χθες στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης όπου εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τον τρόπο που θα γίνει , προκειμένου να επιτευχθεί η λειτουργικότητα του συνόλου των υπηρεσιών. Στον ενιαίο δήμο Λέσβου εργάζονται 700 μόνιμοι υπάλληλοι ενώ στους δύο νέους δήμους  μετά από συνταξιοδοτήσεις αυτό το χρόνο οι δύο δήμοι θα μοιραστούν 500 υπαλλήλους όπως είπε στο σταθμό μας ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Γιώργος Αλεξίου ο οποίος πρότεινε μια διαδημοτική επιχείρηση εργαζομένων και για τους δύο δήμους .

Στην τροπολογία που ψηφίστηκε χθες για το προσωπικό αναφέρει ότι “Μεταφέρεται στους συνιστώμενους Δήμους, το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου και ορισμένου χρόνου, προσωπικό, καθώς και το προσωπικό που απασχολείται με σύμβαση μίσθωσης έργου των καταργούμενων Δήμων. Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης χθες των υπάλληλων του δήμου Λέσβου που ανησυχούν για τη συνέχεια”.

Οι εργαζόμενοι σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των υπηρεσιών του δήμου θα καταγράψουν την κατάσταση σε σχέση με το προσωπικό , τις υποχρεώσεις και τις εκκρεμότητες ,  θα συγκροτήσουν τις προτάσεις τους και θα τις καταθέσουν στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου οι δύο δήμοι που θα δημιουργηθούν να μπορέσουν τελικά να λειτουργήσουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι για να συνενωθούν οι 13 καποδιστριακοί δήμοι σε έναν , χρειάστηκαν 150 εγκύκλιοι του υπουργείου εσωτερικών , αλλά όπως έχουν κατανοήσει πλέον όλοι η διάσπαση θα είναι μια πιο δύσκολη υπόθεση και ειδικά ο δήμος δυτικής Λέσβου θα ξεκινήσει τη λειτουργίας του από το μηδέν.

Μοιράσου το άρθρο: