Συζήτησαν τα προβλήματα των εργαζομένων
15 Σεπτεμβρίου 2019
Την Ικαρία επισκέπτεται ο Περιφερειάρχης Κων/νος Μουτζόυρης
16 Σεπτεμβρίου 2019

Ξεκίνα την Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με θέμα «Ας Περπατήσουμε Όλοι Μαζί»

Μοιράσου το άρθρο:

 

Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου  συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με θέμα «Ας Περπατήσουμε Όλοι Μαζί», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, μετρώντας ήδη τέσσερις διακρίσεις. 

 Πρόκειται για ένα θεσμό που έχει καθιερωθεί από το 2002  ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Το φετινό θέμα των εκδηλώσεων επικεντρώνεται στην προώθηση μέτρων για ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία. Οι δράσεις έχουν στόχο να ενθαρρύνουν μικρούς και μεγάλους, προωθώντας βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο για την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική αναβάθμιση της πόλης μας.

Οι δράσεις ξεκινούν τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα με σημείο συνάντησης  στην αρχή της παραλιακής λεωφόρου στο ύψος του τουριστικού λιμένα. Από εκεί θα δοθεί το σύνθημα για περπάτημα  με εναλλακτικούς τρόπους παίζοντάς δια δραστικά παιχνίδια σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη!

Στην συνέχεια το παιχνίδι θα συνεχιστεί  στις παιδικές χαρές της πόλης.

 

Παράλληλα  θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 ημερίδα με θέμα «Βιώσιμη αστική κινητικότητα στην πόλη της Σάμου, στην  Αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου.

 Εξάλλου με αφορμή την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και με σύνθημα «Μια πόλη πιο φιλική για τους κατοίκους της και πιο καθαρή» πραγματοποιήθηκε δράση καθαριότητας στην πόλη της Σάμου το πρωί της Κυριακής. Συγκεκριμένα  στο χώρο των αθλοπαιδιών στην παραλιακή ζώνη, απλοί πολίτες, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Στάντζος, μέλη του Δημοτικού και τοπικού συμβουλίου, υπάλληλοι του Δήμου, φορείς του τόπου, μέλη της Ύπατης Αρμοστείας αλλά και μέλη Μ.Κ.Ο., καθάρισαν το χώρο της παιδικής χαράς (έναντι πρώην Ταξιαρχίας), κλάδεψαν τα δέντρα και καθάρισαν τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στα βράχια της παραλίας από το ύψος του πρώην περιπτέρου «Ζαχαράκη» και μέχρι την πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: