Τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών
18 Νοεμβρίου 2020
Ζητούν τριπλασιασμό της ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων λόγω πανδημίας
19 Νοεμβρίου 2020

Ζητά άμεση παρέμβαση για την βελτιστοποίηση των υποδομών

Μοιράσου το άρθρο:

Το πλαίσιο των άμεσων και αναγκαίων παρεμβάσεων με στόχο τη βελτιστοποίηση των υποδομών, αφενός για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Περιφερειακών Αυτοδιοικητικών Υπηρεσιών και αφετέρου για την ταχύτερη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν από τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, προσδιόρισε προς την πολιτεία ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης.

Συγκεκριμένα ζητά μεταξύ άλλων:

-Εξασφάλιση καταλυμάτων στους πληγέντες από το σεισμό κατοίκους που έχουν μείνει άστεγοι, εν όψει μάλιστα του επερχόμενου χειμώνα .

-Άμεση ικανοποίηση των πληγέντων από τον σεισμό κατοίκων και επιχειρήσεων, με την χορήγηση ποσών που θα ανταποκρίνονται πλήρως στις ζημιές που υπέστησαν. Προς τούτο συγκροτήθηκαν άμεσα οι προβλεπόμενες επιτροπές καταγραφής των ζημιών των επιχειρήσεων που είναι αρμοδιότητα της Π.Ε. Σάμου.

-Γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών που επήλθαν από το σεισμό στις πάσης φύσεως υποδομές του Νομού και συγκεκριμένα, των Εκκλησιών, των σχολικών κτιρίων, των δημοσίων κτιρίων, των λιμενικών υποδομών, του οδικού δικτύου, δικτύων ύδρευσης και άρδευσης, μουσείων και πολιτιστικών κέντρων.

-Άμεσο έλεγχο στατικότητας όλων των χώρων, δημόσιων και ιδιωτικών που πραγματοποιούνται συναθροίσεις και άμεσες και αναγκαίες επεμβάσεις όπου χρειάζονται.

-Γρήγορη και ανέξοδη έκδοση οικοδομικών αδειών για την αποκατάσταση των πληγέντων κτιρίων ή όπου απαιτείται κατεδάφισή τους.

-Ενίσχυση της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και της Ικαρίας με μηχανήματα έργου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

-Γενναία ενίσχυση της στελέχωσης των υπηρεσιών του Νομού, με τεχνικό, διοικητικό και εργατικό προσωπικό, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης των ζημιωθέντων.

-Σε συνεννόηση με το Εμπορικό Επιμελητήριο Σάμου και τους άλλους επαγγελματικούς φορείς, η διεκδίκηση δημιουργίας επιστρεπτέας προκαταβολής ειδικά για τις επιχειρήσεις του Νομού Σάμου και επίσπευση των διαδικασιών τόσο για την καταβολή ποσού 8.000 ευρώ για τις πληγείσες επιχειρήσεις, όσο και των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων αυτών, καθώς και πρόβλεψη φορολογικών ελαφρύνσεων.

-Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των αγροτών που οι κατοικίες τους υπέστησαν ζημιές από το σεισμό.

-Οικονομική ενίσχυση και προμήθεια εξοπλισμού των εθελοντικών ομάδων Πυρόσβεσης και Διάσωσης, οι οποίες συνέδραμαν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της καταστροφής.

 

Μοιράσου το άρθρο: