Παραμένει σταθερά στο πλευρό των 48 συμβασιούχων του Δήμου η Λαϊκή Συσπείρωση
19 Μαρτίου 2019
Συνεχίζουν την αποχή και τις κινητοποιήσεις
19 Μαρτίου 2019

Ζητά την αναστολή λειτουργίας των ΔΥΕΠ

Μοιράσου το άρθρο:

Για  προχειρότητα  και συνοπτικές διαδικασίες  κατηγορεί την κυβέρνηση, αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας των ΔΥΕΠ, η δημοτική κίνηση πολιτών ΑΝΑ.Σ.Α. (Ανανέωση-Συμμετοχή-Ανάπτυξη) με συνέπεια όπως αναφέρει  να δημιουργηθούν προβλήματα και αναστάτωση στο σύνολο των ήδη επιβαρυμένων εκπαιδευτικών δομών. Η ΑΝΑ.Σ.Α. τάσσεται υπέρ του δικαιώματος στη μάθηση, όταν τηρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ζητά την άμεση τοποθέτηση της Πολιτείας και των τοπικών αυτοδιοικητικών φορέων και ζητά την αναστολή λειτουργίας των ΔΥΕΠ.

Η ΑΝΑ.Σ.Α αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

 

“Ως νεοϊδρυθείσα Δημοτική Κίνηση Πολιτών εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο της εκπαίδευσης και αφορούν τη φοίτηση των παιδιών μεταναστών και προσφύγων στα σχολεία της ανατολικής Σάμου. 

Θεωρούμε ότι η διαδικασία ένταξης των παιδιών αυτών στη Δημόσια Εκπαίδευση έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης με προχειρότητα και με συνοπτικές διαδικασίες, με συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα και αναστάτωση στο σύνολο των ήδη επιβαρυμένων εκπαιδευτικών δομών. 

Υποστηρίζουμε ότι το δικαίωμα στη μάθηση αποτελεί αναφαίρετο Συνταγματικό δικαίωμα, δεν πρέπει όμως να υποτιμούνται οι συνθήκες διαβίωσης, υγιεινής, ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής του τόπου μας. 

Η σαμιακή κοινωνία έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι δεν διακατέχεται από ξενοφοβία και ρατσισμό. Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες και τους φόβους των Συλλόγων Γονέων και ζητάμε την άμεση τοποθέτηση της Πολιτείας και των αρμοδίων τοπικών αυτοδιοικητικών φορέων. 

Κατά συνέπεια κρίνουμε σκόπιμο την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ΔΥΕΠ, μέχρις ότου οι εμπλεκόμενοι φορείς πράξουν τα δέοντα. 

Τέλος, ζητάμε την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας με τον απεγκλωβισμό του τεράστιου πληθυσμού προσφύγων, μεταναστών και ευάλωτων ομάδων, που παρά τη θέλησή τους παραμένουν στο νησί και στην κυριολεξία έχουν αφεθεί στη τύχη τους, διαβιώνοντας κάτω από άθλιες υγειονομικά συνθήκες”.

 

Μοιράσου το άρθρο: