Μήνυμα Χ.Αθανασίου για τη νέα σχολική χρονιά
11 Σεπτεμβρίου 2019
Δήλωση Κ.Αστυρακάκη για τις ζημιές που υπέστη η Δημοτική Πινακοθήκη από διαρροή νερού
11 Σεπτεμβρίου 2019

Ζητά την αποκατάσταση του δρόμου Μυτιλήνη-Λουτρά-Κουντουρουδιά

Μοιράσου το άρθρο:

Αίτημα προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του έργο της αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Μυτιλήνης-Λουτρών-Κουντουρουδιάς, έστειλε ο πρόεδρος της κοινότητας Λουτρών Βασίλης Μαμώλης. Στην επιστολή αναφέρει:

“Εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται η μελέτη διαπλάτυνσης της ως άνω Επαρχιακής Οδού, που θα διασταυρώνεται με την Νότια παράκαμψη Μυτιλήνης  και θα διευκολύνει την κυκλοφορία προς 4 κατευθύνσεις.

Μέχρι τότε όμως οι κίνδυνοι  είναι καθημερινοί, για τους κατοίκους των Λουτρών και τους  πολλούς  επισκέπτες  της περιοχής μας,(προς  τις  παραλίες και τον κόλπο Γέρας ) αφού ο σημερινός δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός.

Μετά από πολύχρονες ενέργειες μας, υποβλήθηκε τον περασμένο  Απρίλιο,  Τεχνικό Δελτίο της Περιφέρειας  Βορείου Αιγαίου για ένταξη στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικών πόρων ), με δαπάνη  1.000.000,00  ευρώ, προκειμένου να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις σε αρκετά επικίνδυνα σημεία του δρόμου, με τίτλο έργου “Αποκατάσταση 3ης Επαρχιακής οδού Μυτιλήνης-Λουτρών-Κουντουρουδιάς”. 

Στο παραπάνω έργο προβλέπονται αποκαταστάσεις φθαρμένων ασφαλτικών  τάφρων, οχετών , τοιχίων αντιστήριξης , διαγράμμιση και σήμανση, με στόχο την οδική ασφάλεια .

Για τις  αναφερόμενες  παρεμβάσεις  δεν απαιτούνται εξειδικευμένες  μελέτες εφόσον πρόκειται ουσιαστικά για επισκευές και βελτιώσεις σε  υφιστάμενο δρόμο. Οι δε εργασίες που θα γίνουν, θα μειώσουν το αντικείμενο του μεγαλύτερου έργου. Όλοι  γνωρίζεται τα επικίνδυνα σημεία καθώς και την μη ασφαλή κίνηση  λόγω στενότητας του δρόμου. Οι παρεμβάσεις  είναι αναγκαίες και πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν, ώστε  να αποφύγουμε ατυχήματα. Τέλος σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε.”

Μοιράσου το άρθρο: