Έφτασαν τα πρώτα 240 εμβόλια στη Χίο
11 Ιανουαρίου 2021
Το πρόγραμμα εμβολιασμών στα νησιά – Τι ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
11 Ιανουαρίου 2021

Ζητεί ενημέρωση για τον προγραμματισμό κατασκευής των δικτύων ΔΕΥΑΛ στις συνοικίες Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο:

Με τα έργα του βιολογικού καθαρισμού που έγιναν στη Μυτιλήνη το 2000, κατασκευάσθηκαν οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και ο κεντρικός συλλεκτικός αγωγός.

Το ένα τρίτο όμως από τα εσωτερικά δίκτυα των συνοικιών, δεν κατασκευάσθηκαν ή δεν συνδέθηκαν με τον βιολογικό καθαρισμό. Στα συγκεκριμένα έργα αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η παράταξη της “Δημοκρατικής Μυτιλήνης” τονίζοντας ότι “δυστυχώς τα έργα αυτά σταμάτησαν ουσιαστικά μετά το 2003, με αποτέλεσμα να καταλήγουν μέχρι σήμερα αστικά λύματα στην θάλασσα της Επάνω Σκάλας, του λιμανιού και του Μακρύ Γιαλού. Ιδιαίτερα το περασμένο καλοκαίρι αλλά και τη χειμερινή περίοδο, οι δυσοσμίες ήταν και παραμένουν συχνά έντονες, υποβαθμίζοντας τις συνθήκες ζωής και υγείας στη πόλη μας”.

Η παράταξη των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» ζητά να υπάρξει ενημέρωση για το πού βρίσκονται αυτές οι «εγκαταλειμμένες» μελέτες ολοκλήρωσης του έργου.

“Έχουν επικαιροποιηθεί; Ετοιμάζονται να υποβληθούν σε κάποιο πρόγραμμα από τα πολλά που ακούμε ότι υπάρχουν; Ακόμα και αν κάποια τμήματα δεν μπορούν να ενταχθούν σε κοινοτικά προγράμματα, θα υποβληθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που περιλαμβάνει μέτρα για δίκτυα ύδρευσης;

Ιδιαίτερα για την ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού, τα προηγούμενα χρόνια είχαν παρέμβει (με αναλύσεις δειγμάτων και επιβολή προστίμων) το Λιμεναρχείο και οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα είχαν δοθεί δημόσιες υποσχέσεις από τη ΔΕΥΑΛ, ότι ολοκληρώνεται η μελέτη για τα δίκτυα Χαλίκων και περιοχών του Νοσοκομείου, ώστε να ενταχθούν τα αναγκαία έργα, για να μην καταλήγουν τα λύματα ανάμεικτα με τα βρόχινα νερά στον Μακρύ Γιαλό ή στον αγωγό του βιολογικού καθαρισμού”, τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Για όλα αυτά η παράταξη των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» ζητά να υπάρξει δημόσια ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή και το Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ “να γνωρίσουν οι πολίτες, πότε θα δρομολογηθούν λύσεις στα οξύτατα αυτά προβλήματα’.

Μοιράσου το άρθρο: