Νέες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών αύριο και στα νησιά
16 Ιανουαρίου 2019
Δήλωση Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για την απώλεια της γιαγιάς Μαρίτσας
16 Ιανουαρίου 2019

Δήλωση Δημάρχου Λέσβου για τη γιαγιά Μαρίτσα

Μοιράσου το άρθρο:

Δήλωση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού για την απώλεια της Μαρίτσας Μαυραπίδου, μιας από τις τρεις γιαγιάδες της Σκάλας Σκαμιάς σύμβολα αλληλεγγύης και φιλοξενίας του λεσβιακού λαού:

“Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια της Μαρίτσας Μαυραπίδου, μια από τις τρείς γιαγιάδες, σύμβολα των κατοίκων της Λέσβου, που συγκίνησαν με την έμπρακτη και ανιδιοτελή συμπαράσταση που προσέφεραν με όποιο τρόπο μπορούσαν στους πρόσφυγες που έφθαναν στο νησί μας και ιδιαίτερα στις γυναίκες και στα μικρά τους παιδιά.

Ο συμβολισμός και η αξία της προσφοράς της – που καταγράφηκε από το φωτογραφικό φακό μαζί με δυο συγχωριανές της, την κυρία Ευστρατία και την κυρία Μηλίτσα, την ώρα που φροντίζουν ένα μικρό παιδί, που μαζί με την πρόσφυγα μητέρα του μόλις είχαν φθάσει στο νησί μας – αποτύπωσε την ανεκτίμητη συνεισφορά όλων των γυναικών και γενικότερα του Λεσβιακού Λαού, στις εξαιρετικά δύσκολες εποχές της έξαρσης της μεταναστευτικής κρίσης.

Η Μαρίτσα Μαυραπίδου, με τη δύναμη ψυχής και το παράδειγμά που έδωσε, συγκλόνισε και ενέπνευσε την παγκόσμια κοινότητα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: