Ποδηλατάδα για τον αυτισμό – Όλοι μπορούμε να είμαστε ΜΑΖΙ
16 Μαρτίου 2019
Έθεσαν στον Υπουργό τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Σάμου
16 Μαρτίου 2019

Η ΛΑΕ καταδικάζει την ακροδεξιά επίθεση σε μέσο ενημέρωσης

Μοιράσου το άρθρο:

Η Πολιτική Επιτροπή Λέσβου της ΛΑϊκής Ενότητας καταδικάζει απερίφραστα -την επίθεση που δέχθηκε τοπικό μέσο ενημέρωσης από ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία με μόνα όπλα την βία και την καλλιέργεια φόβου, θέλουν να επιβάλουν στον τόπο μας το ρατσισμό και το μίσος για ο,τιδήποτε διαφορετικό. Μία επίθεση που έρχεται να προστεθεί σε τόσες άλλες που έχουν δεχθεί τοπικές-οί δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης από ακροδεξιά στοιχεία, με στόχο τη φίμωση και την καλλιέργεια φόβου.

Οι ιαχές μισαλλοδοξίας που προσπαθούν να υψωθούν στο τόπο μας, πρέπει να απομονωθούν από την τοπική κοινωνία, που με τους αγώνες της έχει αποδείξει πολλές φορές πως η δημοκρατία και η ελευθερία της έκφρασης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορικής κληρονομιάς μας.

Όσες-οι εκμεταλλεύονται τα προβλήματα που βιώνει η Λέσβος, τόσο από τη λιτότητα και την φτωχοποίηση διά των μνημονίων, όσο κι από την ανθρωπιστική κρίση την οποία το νησί κλήθηκε να αντιμετωπίσει ενόψει των διεθνών εξελίξεων (συριακός εμφύλιος, διαμελισμός της Εγγύς και της Μέσης Ανατολής κι εξαθλίωση του λεγόμενου τρίτου κόσμου), που γέννησαν πολυπληθείς ροές προσφύγων και ξεριζωμένων, και σφραγίστηκαν από την, αποικιοκρατικής λειτουργίας, Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, το μόνο στο οποίο στοχεύουν είναι να διαιρέσουν μία κοινωνία που πλήττεται, φυτεύοντας το σπόρο του φόβου και της σιωπής.

Η ιστορία έχει γεμίσει με μελανές σελίδες γραμμένες από το φαρμάκι της ακροδεξιάς και της μισαλλοδοξίας που στο διάβα του κατέστρεψε ζωές, και το νησί μας δεν έμεινε αλώβητο από τέτοιες καταστροφές. Τελευταίο τέτοιο θλιβερό δείγμα της επικινδυνότητας αυτών των αντιλήψεων και πρακτικών αποτέλεσε ο μαζικός πυροβολισμός σε τζαμί στη Νέα Ζηλανδία, που έσπειρε το θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους, αποκαλύπτοντας το ωμό δολοφονικό πρόσωπο που αργά η γρήγορα αποκτά η ρατσιστική προπαγάνδα.

Καλούμε την τοπική κοινωνία να σταθεί απέναντι σε αυτές τις φωνές, που χτίζουν τείχη μίσους. Αντιπαρατάσσουμε σε αυτές το πρόταγμα της αλληλεγγύης και δίνουμε τον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.

 

Μοιράσου το άρθρο: