Διάψευση από ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσα της ψευδούς φημολογίας περί δημιουργίας δεύτερου ΚΥΤ στη Λέσβο
14 Μαΐου 2019
Διακρίσεις του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας
14 Μαΐου 2019

Οι στόχοι και οι υποψήφιοι για την Σάμο της “Συμπαράταξης Πολιτών για το Βόρειο Αιγαίο”

Μοιράσου το άρθρο:

Ειδικότερα για την Σάμο, ΣΤΟΧΟΙ μας είναι:

 

 • Η τροποποίηση του ισχύοντος χωροταξικού

 

 

 

 • Η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού

 

 

 

 • Η ολοκλήρωση έργων που η ωρίμανσή τους καθυστερεί επί έτη και η δρομολόγηση νέων υποδομών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου.

 

 

 

 • Η στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα με στόχο την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με επακόλουθο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με ικανοποιητικό εισόδημα.  

 

 

 

 • Η εφαρμογή ενός καινοτόμου μοντέλου τουρισμού για την Σάμο σε σύνδεση με τα ποιοτικά προϊόντα  και με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού: Πυθαγόρας, Ευπαλίνος, Σαμιακός Οίνος, τουρισμός περιπατητικός, φυσιολατρικός, θρησκευτικός, πολιτιστικός, συνεδριακός, αναρριχητικός,  σε συνεργασία με τα άλλα νησιά του Αιγαίου, και με διασφάλιση σωστών ενδοεπικοινωνιών.

 

 

 

 • Στήριξη της επιχειρηματικότητας

 

 

 

 • Η διασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών Υγείας-Παιδείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής συνοχής με συνεχή πίεση και διεκδίκηση από την Κεντρική Εξουσία. Αυτοδιοίκηση, κοινωνία, φορείς και το πανεπιστήμιο μαζί.

 

 

 

 • Η ανάδειξη και διάσωση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος του νησιού.

 

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ:

 1. Δανούσης Γιώργος, Χημικός, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου-Καρλόβασι Σάμου. Πρώην συνεργάτης της Τ.Ε.Δ.Κ. για την ανάλυση δειγμάτων πόσιμου νερού στο Ν. Σάμου. Ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης, του Περιβαλλοντικού Συλλόγου και του Ομίλου Αντισφαίρισης Καρλοβάσου.

 

 1. Δεμερτζή Ελπινίκη (Πένη), καθηγήτρια Φυσικής στο Γ.Ε.Λ. Σάμου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου, Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δ/θμιας Εκπ/σης (ΠΥΣΔΕ) Σάμου και Αναπληρωματικό μέλος αντιπροέδρου Δ.Σ Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

 

 1. Δραπανιώτης Μανώλης, ηχολήπτης, εθελοντής πυροσβέστης στο κλιμάκιο Βαθέος Σάμου

 

 1. Καλομοίρης Πέτρος, συνταξιούχος γεωπόνος. Πρώην Διευθυντής της Δ.Α.Ο.Κ. (Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτην/κης) Π.Ε. Σάμου. Ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Ν.Ο. Σάμου, τώρα αντιπρόεδρος.  

 

 1. Κάρλας Μανώλης, Γιατρός Παθολόγος-Διαβητολόγος, πρώην Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου. Υπηρέτησε ως Κοινοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος επί σειρά ετών και ως αιρετός Νομάρχης Σάμου την περίοδο 2003-2010.

 

 1. Κουτσοδόντης Γιώργος, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου Σάμου. Πρώην Δήμαρχος και Προϊστάμενος του Οινοποιείου Καρλοβάσου Ε.Ο.Σ.Σ.

 

 1. Κυριαζής Κώστας, συνταξιούχος στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας

 

 1. Λουκαδάκης Γιάννης, έμπορος, πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Σάμου, Γραμματέας Επιμελητηρίου Σάμου και πρώην μέλος Εθν. Συνδιάσκεψης Εμπόρων Ελλάδας (Ε.Σ.Ε.Ε.)

 

 1. Μαρκοπούλου Πηνελόπη, υπάλληλος του Δήμου Σάμου-Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δημόσιας Υγείας. Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κοιν.Σ.Επ.»

 

 1. Μήλιου Αναστασία, Υδροβιολόγος, Δ/ντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» στην Σάμο

 

 1. Ξάνθος Αλέξανδρος-Άρης, Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας, αναπλ. γραμματέας της Ν.Ε. Σύριζα Σάμου

 

Μοιράσου το άρθρο: