Ανακοίνωσε άλλον έναν υποψήφιο για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου
10 Απριλίου 2019
Ζητά έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για το μεταναστευτικό προσφυγικό
10 Απριλίου 2019

ΤΕ Σάμου ΚΚΕ: “Ο λαός του νησιού να μην τσιμπήσει στις υποσχέσεις της κυβέρνησης”

Μοιράσου το άρθρο:

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ HOTSPOT ΣΤΟ ΝΗΣΙ – ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

Η επίσκεψη Βίτσα στη Σάμο και οι δηλώσεις του σε συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών δεν πρέπει να ξεγελάσουν το λαό του νησιού.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφού έχει συμφωνήσει και τηρεί την απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά και τη χώρα, ασκεί δήθεν κριτική στην πολιτική της ΕΕ στο μεταναστευτικό.

Την ώρα που ο εγκλωβισμός και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ως αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής της, δημιουργούν το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύσσεται ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και άλλα ακροδεξιά… λουλούδια, εμφανίζονται ως το ανάχωμα στην ακροδεξιά.

Είναι κροκοδείλια τα δάκρυα για τους φτωχούς λαούς και τις επεμβάσεις της Δύσης που προκαλούν την προσφυγιά. Την ίδια στιγμή στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το ΝΑΤΟ και τα σχέδια ΗΠΑ και ΕΕ στα Βαλκάνια, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ετοιμάζουν νέο κέντρο – φυλακή στο νησί μας.

Ο λαός του νησιού να μη τσιμπήσει στις υποσχέσεις της κυβερνησης. Να μην εμπιστευτεί κανένα από τα άλλα αστικά κόμματα που ανεξάρτητα από διαφορές συμφωνούν στον εγκλωβισμό προσφύγων  και μεταναστών στη χώρα, διεκδικούν κέντρα κλειστού τύπου σαν κι αυτό που θα φτιάξει η κυβέρνηση στο νησί μας. Να απομονώσει εθνικιστικές, ρατσιστικές ομάδες όπως η Σάμος SOS.

Να βάλει μπροστά τις δικές του ανάγκες και να διεκδικήσει τη μόνη λύση στο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού για πρόσφυγες και κατοίκους:

  • Κανενα νέο hotspot στο νησί – να κλείσει το υπάρχον
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.

Να δώσει μήνυμα και στην κάλπη με ισχυρό ΚΚΕ στην ευρωβουλή και την τοπική διοίκηση που είναι το πιο ισχυρό όχι στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ.

Μοιράσου το άρθρο: