Εθελοντική αιμοδοσία στο Ίππειος
15 Ιουλίου 2019
Οι δράσεις της “Πολιόχνης” το πρώτο εξάμηνο του 2019
15 Ιουλίου 2019

Άμεση στελέχωση της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Λήμνου ζητά η Μαρία Κομνηνάκα

Μοιράσου το άρθρο:

Στα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο νοσοκομείο Λήμνου σχετικά με την υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό και συγκεκριμένα στην παθολογική κλινική, στην οποία η μοναδική γιατρός πραγματοποίησε συνεχής εφημερία επί ένα ολόκληρο μήνα, από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου, αναφέρθηκε σε δήλωσή της η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα:

«Ο «ενθουσιασμός» και οι φιλοφρονήσεις από τις φιέστες παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων δεν μπορούν να κρύψουν ποια είναι «κανονικότητα» που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και την οποία δεσμεύεται να «μην γκρεμίσει» η ΝΔ.

Αυτή η «κανονικότητα» έχει φέρει στα όριά τους γιατρούς και νοσηλευτές στα Νοσοκομεία των νησιών μας, που επωμίζονται τις συνέπειες της συνεχιζόμενης υποστελέχωσης.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση οδήγησε και τη μοναδική Παθολόγο που υπηρετεί σήμερα στο Νοσοκομείο της Λήμνου να εφημερεύει 32 συνεχόμενες μέρες, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται τόσο για την ίδια όσο και για τους ασθενείς του νησιού.

Η λύση που με ευκολία δρομολογείται για τη μεταφορά ενός Παθολόγου από το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης στη Λήμνο είναι η γνωστή πια συνταγή του μοιράσματος της φτώχειας, με την οποία αντιμετωπίζεται κάθε ανάλογη περίπτωση.

Οι κάτοικοι των νησιών μας δεν πρέπει να αποδεχτούν την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να επιτρέψουν ξανά τέτοιου είδους «λύσεις».

Απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθεί πραγματική λύση στο πρόβλημα με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση για άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας του νομού μας.»

Μοιράσου το άρθρο: