Τρία νέα θετικά στον κορονοϊό κρούσματα στο Πλωμάρι
7 Αυγούστου 2020
Αρβανιτάκη – Κότσιρας 19 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης
7 Αυγούστου 2020

ΝΟΔΕ Λέσβου: “Διαδικαστικό το θέμα με τα Σχέδια Βελτίωσης, θα λυθεί σύντομα”

Μοιράσου το άρθρο:

Ανακοίνωση σχετικά με τα Σχέδια Βελτίωσης και την κατανομή των κονδυλίων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου εξέδωσε η ΝΟΔΕ Λέσβου, ότι το θέμα που έχει προκύψει είναι καθαρά διαδικαστικό και δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς ούτε ενός ευρώ σε άλλη περιφέρεια. Συγκεκριμένα τονίζει:

“Με απόφασή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδης, τον περασμένο Ιανουάριο αύξησε τα κονδύλια που κατανεμήθηκαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για τα Μέτρα 4.1.1. και 4.1.3.των Σχεδίων Βελτίωσης, από 16.650.000 ευρώ σε 46.218.000 ευρώ, δηλαδή αύξηση σε ποσοστό 192%.
Η αρχική δέσμευση των 16,65 εκ. είχε γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε η παραπάνω αύξηση στα ποσά για το Βόρειο Αιγαίο, που ανακοινώθηκε μάλιστα λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στη Λέσβο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα και του Γενικού Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου κ. Κώστα Μπαγινέτα, φαίνεται ότι συνεχίζει να ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και μη μπορώντας να κατανοήσει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στους αγρότες της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση πανελλαδικά στα Σχέδια Βελτίωσης, προσπαθεί να επινοήσει ένα κυνήγι μαγισσών και να επικαλείται φαντασιώσεις για τον τρόπο που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο τα προσωρινά αποτελέσματα από την αξιολόγηση των 1.237 αιτήσεων στο Βόρειο Αιγαίο.
Η επιπλέον προσωρινή δέσμευση που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον προϋπολογισμό των παραπάνω μέτρων στον Βόρειο Αιγαίο έχει να κάνει με την καλύτερη διαχείριση της διαδικασίας εξέτασης των ενστάσεων, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων 1.237, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο Βόρειο Αιγαίο και ότι η Λέσβος παίρνει τη μερίδα του λέοντος σε σχέση με τα άλλα νησιά της Περιφέρειάς μας.
Επομένως, καθησυχάζουμε όλους όσους ανησυχούν ή δήθεν ανησυχούν με την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων και συστήνουμε να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή μέχρι την εξέταση των ενστάσεων, οπότε θα ενσωματωθούν και τα ποσά των δεσμεύσεων στους δικαιούχους της Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αυξάνοντας τον αριθμό τους κατά 200 περίπου επιπλέον δικαιούχους, που θα προστεθούν στους ήδη 540 δικαιούχους.

Θεωρούμε ότι το ζήτημα που έχει προκύψει είναι καθαρά διαδικαστικό, δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς ούτε ενός ευρώ σε άλλη Περιφέρεια, οπότε ας ησυχάσουν άπαντες. Να μην εκπλαγούν, δε, αν ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου προγράμματος αυξηθεί (άρα και οι δικαιούχοι) ακόμη περισσότερο για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αγγίζοντας τα 50 εκ. €.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι μπορούν να επινοήσουν για να δείξουν ότι αδικούνται οι αγρότες μας, όλοι αυτοί που «κόπτονται» για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας. Η διαφορά θα είναι ακόμη πιο μεγάλη. Από τα 16,65 εκ. € μέχρι τα 50 εκ. €. Οψόμεθα!”

Μοιράσου το άρθρο: