Συνελήφθη 35χρονος με 24 πλαστά διαβατήρια στη Μυτιλήνη
14 Φεβρουαρίου 2020
2η μερα αποκλεισμού της Καράβας – Σωσίβια της προσφυγικής κρίσης του ΄15 μετέφερε ο δημος στην περιοχή
15 Φεβρουαρίου 2020

Παγίδα και για τους αγρότες το ασφαλιστικό – Αγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη στη Μυτιλήνη

Μοιράσου το άρθρο:

Αγροτικό συλλαλητήριο διοργανώνει την Τρίτη ημέρα πανελλαδικής απεργίας για το ασφαλιστικό, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου που προτάσσει τα σοβαρότατα προβλήματα του αγροτικού χώρου του νησιού  που συρρικνώνουν το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και επιδεινώνονται με τα όσα επιφυλάσσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για τους αγρότες. Οι αγρότες με τα οχήματά τους θα συγκεντρωθούν απέναντι από  το εργοστάσιο της ΔΕΗ αυτή τη φορά, στην είσοδο της πόλης, και θα κατευθυνθούν στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Όπως ανακοινώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου :

“Στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βιοπαλαιστής μικρομεσαίος αγρότης του νησιού και γενικότερα όλης της χώρας, με τις εξευτελιστικά χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα ( για το νησί μας λάδι, γάλα – κρέας ) , το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, ζωονόσους , φορολογία και απ’ την αντιαγροτική πολιτική της Ε. Ε. που υπηρέτησαν πιστά οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει σήμερα η ΝΔ, η οποία έρχεται να μας δώσει το τελικό χτύπημα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καρμανιόλα που φέρνει προς ψήφιση τις επόμενες μέρες στη Βουλή. Αυξάνει τις εισφορές προς το φορέα μας και καρατομεί την ήδη πενιχρή κατώτερη σύνταξη των αγροτών. Σε μια εποχή που το 60% των αγροτών δυσκολεύεται ή αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές, έρχεται το νέο νομοσχέδιο τάχαμου να δώσει την ευκαιρία στους αγρότες μας να πληρώνουν ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα διαλέγοντας κλίμακα, αφήνοντας μετέωρο το αν – πότε και πόση σύνταξη θα πάρουν στο τέλος . Το νέο σύστημα οδηγεί σε αύξηση εισφορών αφού αυξάνεται υποχρεωτικά η πρώτη κατηγορία για το 80% των ασφαλισμένων.

Η κυβέρνηση έρχεται να μας επιβάλει ένα νομοσχέδιο παγίδα ενώ ανοίγει παράλληλα την πόρτα σε ιδιωτικές ασφάλειες. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί για άλλη μια φορά την μικρομεσαία αγροτιά του νησιού σε ένα μαχητικό Παλλεσβιακό – Παναγροτικό συλλαλητήριο, την Τρίτη 18 Φλεβάρη στις 11:30 το πρωί απέναντι από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην είσοδο της Μυτιλήνης.

Όλοι με τα αγροτικά μας.

Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε ας είμαστε όλοι παρόν και ενωμένοι.

Με τους αγώνες μας διεκδικούμε:

· Κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού για τα αγροτικά προϊόντα. Άμεση

αποζημίωση για το χαμένο εισόδημα.

· Μείωση του κόστους παραγωγής , με αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια.

· Άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών του νησιού από την περσινή

αλλά και φετινή καταστροφή του καρπού λόγω κλιματολογικών συνθηκών.

· ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που να αποζημιώνει το 100% της ζημιάς στη παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από φυσικές καταστροφές.

· Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά, άρτια και ασφαλείς εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

· Πλήρη αποζημίωση όλων των κτηνοτρόφων που τα ζώα τους

απεβίωσαν από τις ζωονόσους. Να διατηρηθούν και να επιδίδονται

όλα τα δικαιώματα, όπως επιδοτήσεις κ.λπ., για όσο χρονικό

διάστημα χρειαστεί για την ανασύσταση του κοπαδιού.

· Να στελεχωθεί η Κτηνιατρική Υπηρεσία και τα Κτηνιατρεία για

γρήγορο και αποτελεσματικό έλεγχο και ουσιαστική βοήθεια στους

κτηνοτρόφους.

· Να σταματήσουν οι αθρόες και παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις σε όλα τα αγροτικά προϊόντα.

· Άμεση δημιουργία αποτεφρωτήρα για καύση ζωικών αποβλήτων στο νησί

με ευθύνη και έλεγχο του κράτους.

· Αφορολόγητο αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε πραγματικό εισόδημα-κατάργηση τεκμηρίων.

· Να πάρει πίσω εδώ και τώρα το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Μοιράσου το άρθρο: