Παρέμβαση δήμαρχου Ικαρίας στα εγκαίνια του Αξονικού τομογράφου
22 Μαΐου 2019
Το πρώτο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Ικαρία από 15 έως 17 Ιουνίου 2019
22 Μαΐου 2019

Σεμινάριο χτισίματος με γήινα υλικά (κομπ), από τις 18 Μαΐου μέχρι 8 Ιουνίου στον Κάμπο Ικαρίας

Μοιράσου το άρθρο:

Το σεμινάριο ξεκίνησε στις 18 Μαΐου θα διαρκέσει για 3 εβδομάδες και στόχος είναι να γίνει η τοιχοποιία ενός μικρού σπιτιού κοντά στον Κάμπο Ικαρίας, με κομπ, ένα μείγμα από άμμο, άχυρα, πηλό και νερό το οποίο θα είναι και το πρώτο κτίσμα από κομπ στο νησί. Ανοιχτό κάλεσμα προς όλους όσους θέλουν να έρθουν και να μάθουν τη συναρπαστική αυτή τεχνική χτισίματος και να ξεδιπλώσουν το δημιουργικό τους ταλέντο σε πνεύμα “δουλειά και διασκέδαση”.
Απαραίτητη τουλάχιστον διήμερη συμμετοχή. Αναψυκτικά και φαγητό θα είναι διαθέσιμα στο μέρος που θα γίνεται το σεμινάριο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κατασκηνώσουν για διανυκτέρευση μέσα στο κτήμα αλλιώς υπάρχουν πολλά καταλύματα προς ενοικίαση στον Κάμπο και στον Εύδηλο.
Περισσότερες πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής
Για πληροφορίες και για τις ημερομηνίες που διατίθενται επικοινωνήστε
Καφενείο “στου Πασχαλιά” 6937895477 Ζαχαρίας & 6946709049 Χρύσα
“Το κομπ είναι μία από τις πιο αρχαίες τεχνικές χτισίματος με γήινα υλικά, , χρησιμοποιούνται τα χέρια και τα πόδια για να σχηματιστούν μάζες πηλού αναμεμειγμένου με άμμο και άχυρο οι οποίες τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη διαμορφώνοντας έτσι μονολιθικές κατασκευές με μεγάλη σταθερότητα. Η λέξη κομπ προέρχεται από την αγγλική λέξη cob που σημαίνει σβώλος. Εφόσον δεν απαιτούνται ίσιες φόρμες ή καλούπια το ίδιο το υλικό οδηγεί σε οργανικά σχήματα: καμπύλοι τοίχοι, θόλοι και αψίδες. Χτίζοντας με το κομπ είναι εμπειρία παρόμοια με γλυπτική με πηλό και δεν προϋποθέτει ιδιαίτερα φυσική δύναμη”.

Μοιράσου το άρθρο: