Νέο απορριμματοφόρο στον δήμο Ικαρίας
15 Οκτωβρίου 2020
Στο επίκεντρο σύσκεψης οι επιπτώσεις του Covid -19 στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ- Ανησυχία και για τα ΚΥΤ Λέσβου και Σάμου
16 Οκτωβρίου 2020

Σύσκεψη για τις πολλαπλές πυρκαγιές στη Δυτ. Λέσβο – Αίτημα για νομοθετική ρύθμιση για καύσεις υπό προϋποθέσεις

Μοιράσου το άρθρο:

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τις επαναλαμβανόμενες πολλαπλές πυρκαγιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις της Δυτικής Λέσβου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό το βάρος της έξαρσης του φαινομένου εκδήλωσης πυρκαγιών, τις τελευταίες ημέρες , στη Δυτική Λέσβο. Στη διάρκεια της σύσκεψης , αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση των κτηνοτρόφων ότι δεν επιτρέπεται από κανέναν η καύση αυτοβούλως χορτολιβαδικών εκτάσεων, για οποιοδήποτε λόγο. Κάθε κτηνοτρόφος ,θα πρέπει προηγουμένως να ενημερώνει σχετικά την Διεύθυνση Δασών, η οποία θα ενημερώνει την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που θα κάνει έκθεση πότε , που και πως θα μπορεί να γίνει η καύση της έκτασης.

Αποφασίστηκε επίσης , η υποβολή πρότασης Νομοθετικής Ρύθμισης με θέμα τις καύσεις χορτολιβαδικών εκτάσεων με προϋποθέσεις.

Συμμετείχαν, o Γεωγραφικός Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Παναγιώτης Κουφέλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου Ιορδάνης Ιορδάνου, ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ελευθ. Παπαϊωάννου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αριστόβουλος Ελευθερίου, Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Β. Αιγαίου ΑρχιπύραρχοςΚων/τίνος Θεοφιλόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Κυπριωτέλλης Παναγιώτης. Από τη Διεύθυνση Δασών η Δασονόμος Καρακάση Βιολέτα, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ο Λαγουτάρης Γεώργιος και ο Εκπρόσωπος των Εθελοντικών Οργανώσεων Πυρόσβεσης Καμπάς Παναγιώτης. Συμμετείχαν επίσης οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων ΧυδήρωνΛιαδέλλης Δημήτρης,ΣκαλοχωρίουΜαγιάκη Δέσποινα, Αντίσσης κ. Καραμιχάλης και εκπρόσωπος της Άγρας .

Μοιράσου το άρθρο: