Να πληρώσει το κόστος της αεροδιακομιδής του από Ικαρία προς Αθήνα ο 25χρονος θετικός στον convid 19.
5 Απριλίου 2020
Αναβολή της Εκλογο-απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευδήλου Ικαρίας
6 Απριλίου 2020

Ξεκίνησαν και στην Ικαρία οι αιτήσεις ενίσχυσης αγροτών – κτηνοτρόφων

Μοιράσου το άρθρο:

Από την 1η Απριλίου είναι και πάλι σε λειτουργία οι πύλες για τις ενισχύσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους (ΟΣΔΕ) με καταληκτική ημερομηνία υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης / Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας την 15η Μαΐου 2020, με ενδεχόμενο παράτασης έως και τις 15 Ιουνίου.
Η όλη διαδικασία γίνεται τηλεφωνικά με τηλεργασία αφού οι συνθήκες λόγω κορωνοϊού επιβάλει την εργασία από το σπίτι, χωρίς ραντεβού με τους παραγωγούς. Όσοι παραγωγοί πέρσι έκαναν Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης καλούνται τηλεφωνικά και λαμβάνουν αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο που θα ολοκληρωθεί η δήλωσή τους.
Όσοι φέτος επιθυμούν να εγγραφούν για πρώτη φορά, παρακαλώ να επικοινωνήσουν είτε με ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (6978831503), είτε με ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ (6979075970).
Διευκρινίζετε ότι:
1. Έπειτα με επικοινωνία μας στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Ικαρίας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απαραίτητη η εαρινή απογραφή αιγοπροβάτων και βοοειδών για τον Απρίλιο 2020. Σημαντική προϋπόθεση για αυτό είναι τα μητρώα να είναι ενημερωμένα με αριθμό πρωτοκόλλου και σφραγίδα κτηνιάτρου την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019.
2. Δηλώσεις όπου θα υποβάλλονται με μεσάζοντες ιδιώτες γεωπόνους χωρίς τις σχετικές πιστοποιήσεις και αδειοδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πράγμα που παρατηρείται στην Ικαρία τα δυο προηγούμενα έτη, θα καταγγέλονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού συμβάλλουν στην παραοικονομία του νησιού. Υπενθυμίζουμε ότι είμαστε ο μοναδικός πιστοποιημένος φορέας που δραστηριοποιείται στο νησί της Ικαρίας, παραδίδοντας στον αγρότη / κτηνοτρόφο όλα τα νόμιμα παραστατικά.
3. Για τη διατήρηση ή εγγραφή στα Μητρώα Αγροτικής Εκμετάλλευσης, η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης είναι υποχρεωτική προϋπόθεση κάθε έτος.

Μοιράσου το άρθρο: