“Κάποιοι θέλουν να αιματοκυλίσουν τη Λέσβο”. Σκηνικό προβοκάτσιας
21 Σεπτεμβρίου 2016
Ντοκιμαντέρ για τη Σκάλα Συκαμνιάς Λέσβου
22 Σεπτεμβρίου 2016

Δεμένα σήμερα και αύριο τα πλοία στα λιμάνια

Μοιράσου το άρθρο:

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Το συνδικαλιστικό σωματείο των Ελλήνων ναυτικών, αντιδρά στη μείωση των επικουρικών συντάξεων των ναυτικών, ζητεί την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας αλλά και ναυτολογήσεις μέσω του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, με συγκροτημένα δικαιώματα αμοιβής και ασφάλισης.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προβεί σε τροποποιήσεις των δρομολογίων τους, ενώ όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Τί υποστηρίζουν ναυτεργάτες και εφοπλιστές

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει ότι για να μπορέσουν να ξαναγεμίσουν ξανά τα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας με Έλληνες και Ελληνίδες ναυτικούς, θα πρέπει το επάγγελμα του ναυτικού να είναι ελκυστικό και για να γίνει κάτι τέτοιο, αυτό που όλοι θα πρέπει να προσέξουν, είναι οι οικονομικές απολαβές.

Αναφορικά με την πρόταση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη, για μια ρεαλιστική διαπραγμάτευση ανάμεσα σε εργοδοσία και ναυτεργασία, για την υπογραφή μίας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού, ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, κάνει λόγο για αντικρουόμενες καταστάσεις.

Σε ερώτηση γιατί οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν προσλαμβάνουν Έλληνες ναυτικούς σε πλοία με ξένη σημαία και με οποιαδήποτε σύμβαση επιθυμούν, ο ΓΓ της ΠΝΟ δηλώνει ότι «είναι ένα θέμα που θέλει πολύ προσοχή καθώς λέμε ότι για τα κράτη όπως η Ελλάδα, έχει σύμβαση υπογεγραμμένη».

Μοιράσου το άρθρο: