Για 6η χρονιά η «ΛΕΥΚΗ ΜΥΧΤΑ» συγκέντρωσε χιλιάδες κόσμου στην πρωτεύουσα της Σάμου
4 Αυγούστου 2019
Ενημερώθηκαν για την ακτινοβολία κεραιών κινητής τηλεφωνίας
6 Αυγούστου 2019

Ακινητοποιημένο στη θαλάσσια περιοχή Ψιλής Άμμου Μαραθοκάμπου Φορτηγό πλοίο 

Μοιράσου το άρθρο:

Αγκυροβολημένο λόγω εργασιών  βρίσκεται από το Σάββατο το μεσημέρι  στη θαλάσσια περιοχή Ψιλής Άμμου Μαραθοκάμπου νοτιοδυτικά  της Σάμου το Φ/Γ ”MEHMET BEY” σημαίας Μάλτας.

Το  Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου  από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ”MEHMET BEY” για μηχανική βλάβη.

Κατόπιν διενέργειας υποβρύχιου ελέγχου από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε ότι μέρος της γάστρας του εν λόγω πλοίου (περίπου στο μέσο του) επικάθεται σε αμμώδη αβαθή.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο  εν λόγω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει  με φορτίο από το λιμένα Αμαλιάπολης Βόλου με προορισμό το λιμένα προς Ισκεντερούν Τουρκίας, επέβαιναν δεκαεπτά  μέλη πληρώματος, ενώ από το περιστατικό δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός και δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβάσου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”MEHMET BEY” ύστερα από διαπίστωση επικαθίζησης μέρους της γάστρας του σε αμμώδη αβαθή και μετέπειτα δήλωσης του Πλοιάρχου για μηχανική βλάβη.

Σε δεύτερο υποβρύχιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από δύτη, το πλοίο αποκολλήθηκε από αμμώδη αβαθή ενώ δεν διαπιστώθηκε ρήγμα ή στρέβλωση, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Ο απόπλους του πλοίου πρόκειται να επιτραπεί κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και αποκατάστασης μηχανικής βλάβης.

Ν’ αναφέρουμε ότι στο σημείο βρίσκεται και το ρυμουλκό «Παντοκράτωρ» που θα βοηθήσει το φορτηγό πλοίο στην προσπάθεια τελικής αποκόλλησης.

Μοιράσου το άρθρο: