Άνοιξε για τη Λέσβο το πρόγραμμα “Leader” για έργα δημόσιου χαρακτήρα
30 Ιουλίου 2020
“Καμία νέα δομή, καμία κλειστή δομή” στο ΚΥΤ Μόριας λέει η “Πυξίδα”
31 Ιουλίου 2020

Αιτήματα Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων για μετακινήσεις από τα νησιά

Μοιράσου το άρθρο:

Αλλαγές και παρεμβάσεις, που θα αποσκοπούν στο να βελτιώσουν τις συνθήκες μετακινήσεων στις νησιωτικές περιοχές και “να προσδώσουν αξιοπρέπεια στον εργαζόμενο Αστυνομικό”, ζητούν με επιστολή τους στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας οι νησιωτικές Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων .

Συγκεκριμένα, προτείνουν άμεσες τροποποιήσεις, που αν και όπως τονίζουν, δεν θα τελειοποιήσουν την κατάσταση, θα συμβάλουν αρκετά στην βελτίωση της.

Αφορούν σε κατάργηση των κρατήσεων στις εκτός έδρας αποζημιώσεις σύμφωνα με Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγύης/Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων/Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία δόθηκαν οδηγίες -μεταξύ άλλων- για τον προσδιορισμό των σχετικών κρατήσεων δημοσίων υπαλλήλων.

Σην τροποποίηση του Ν4336/2015 υποπαραγρ. Δ9 κεφ. Α αρθρ. 2 (περί δαπανών μετακινούμενων εντός και εκτός επικρατείας) στο σημείο που προβλέπει ότι η εκτός έδρας μετακίνηση είναι η πέραν των 20 ναυτικών μιλίων από ηπειρωτική προς νησιωτική χώρα και αντίστροφα. Καθώς αυτονόητο είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει χιλιομετρικός περιορισμός αφού οι μετακινήσεις από νησί σε νησί γίνονται μόνο μέσω ακτοπλοϊκών δρομολογίων όσο κοντά και αν βρίσκονται.

Στην παραχώρηση καμπίνας στους αστυνομικούς κατά τις ακτοπλοϊκές τους μετακινήσεις σύμφωνα με το άρθρο  8 του Ν4336/2015, τα έξοδα διανυκτέρευσης προβλέπονται για μετακινήσεις από νησιωτική προς ηπειρωτική χώρα και αντίστροφα σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 ναυτικών μιλίων. Άρα προβλέπονται έξοδα διανυκτέρευσης για μεταγωγή από Νησιά  προς Πειραιά κ.α., που είναι το αναγνωρισμένο πόσο για κάθε τύπο ενοικιαζόμενου καταλύματος.

Τέλος, στην κατάργηση της μισής ημέρας (7,53€ ) εκτός έδρας αποζημίωσης καθώς ο Ν4336/2015 αναφέρει ότι στις μέρες εκτός έδρας περιλαμβάνεται και η ημέρα επιστροφής, εφόσον αυτή συμπίπτει με την ημέρα λήξης των εργασιών, ενώ στις αυθημερόν μετακινήσεις η διάρκεια τους είναι πέραν του 8ώρου. Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι για την ώρα αναχώρησης, παραμονής και επιστροφής οι Αστυνομικοί δεν φέρουν καμία ευθύνη αφού προσαρμόζονται σύμφωνα με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Μοιράσου το άρθρο: