Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους λόγω αλλαγής διοίκησης
13 Ιανουαρίου 2020
Διαμαρτύρονται για την διακοπή των μαθητικών δρομολογίων
13 Ιανουαρίου 2020

Επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβας

Μοιράσου το άρθρο:

Την Τρίτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας που εντοπίστηκε στην πόλη της Σάμου, σε οικόπεδο επί της οδού Αγγελίνα αριθ. 7, στην Περιοχή Χαρουπιές. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή ενόψει της επιχείρησης αυτής που θα γίνει από τις 7 το πρωί από το ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Ελληνικού Στρατού και στο πλαίσιο της τήρησης των διεθνών πρωτοκόλλων ασφαλείας.
Προληπτικά και υποχρεωτικά θα πρέπει να εκκενωθούν οι περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 150 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα.
Την ευθύνη της επιχείρησης εξουδετέρωσης και καταστροφής της βόμβας έχει ο Ελληνικός Στρατός.
Την ευθύνη τήρησης της τάξης, την προστασία της περιουσίας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, έχει η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η βόμβα θα μεταφερθεί στο πεδίο βολής στην «Στεφάνα», προκειμένου να πραγματοποιηθεί ελεγχόμενη έκρηξη.

Εξάλλου με απόφαση του Δημάρχου, δεν θα λειτουργήσουν, προληπτικά, οι σχολικές μονάδες 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, σύμφωνα και με την υπ΄αριθ.πρωτ.98/13-01-2020 εισήγηση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.
Ως χώρος συγκέντρωσης στον οποίο μπορούν να παραμείνουν οι πολίτες μέχρι το πέρας της επιχείρησης, ορίζεται το Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου.
Στη διάθεση των πολιτών που χρειάζονται μετακίνηση θα βρίσκεται το λεωφορείο του Δήμου, στο Parking απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Προς υποβοήθηση του έργου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, όσο αφορά την εκκένωση της προαναφερθείσες περιοχής, θα συνδράμει το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Μοιράσου το άρθρο: