Έβαλε τέλος στις φήμες
14 Μαρτίου 2019
Ζητά να παρέμβει η εισαγγελέας
14 Μαρτίου 2019

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Μοιράσου το άρθρο:

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου, στην οποία  κάνουν αναφορά για τη διμοιρία με 4 μόνο αστυνομικούς η οποία διατέθηκε έξω από τα γραφεία της πρώτης υποδοχής, ώστε να μην προσεγγίζουν οι αλλοδαποί.


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου επισημαίνει πως είναι ανθρωπίνως αδύνατο να επιβληθεί η τάξη με μια υποτυπώδης διμοιρία τεσσάρων ατόμων και ζητά από εδώ και στο εξής οι αστυνομικοί να μην χρησιμοποιούνται ως «πρόβατα επί σφαγή», προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές για αναζήτηση και απόδοση τυχών πειθαρχικών ευθυνών.

Η επιστολή αναφέρει:

 

“Γίναμε αποδέκτες διαμαρτυριών μελών μας, καθώς και της από 08/3/2019 αναφοράς του διμοιρίτη της διμοιρίας υποστήριξης της Δ.Α. Σάμου (και μέλους της Ένωσης μας), οι οποίες αφορούν την μη ορθή συγκρότηση της εν λόγω διμοιρίας. Συγκεκριμένα, την 08/03/2019 συγκροτήθηκε με μόλις τέσσερις (4) αστυνομικούς, χωρίς την ύπαρξη οδηγού και διατέθηκε έξωθεν των γραφείων της πρώτης υποδοχής, ώστε να μην προσεγγίζουν οι αλλοδαποί.

Mε δεδομένο ότι ο όγκος των αλλοδαπών εντός και εκτός του ΚΥΤ Σάμου είναι τεράστιος, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να επιβληθεί η τάξη με μια υποτυπώδης διμοιρία τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση αδυνατούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, πόσο μάλλον να εφαρμόσουν τα διατασσόμενα.

Για τους ανωτέρω λόγους, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ στο έξης οι συνάδελφοι μας να μην χρησιμοποιούνται ως «πρόβατα επί σφαγή» και η διμοιρία υποστήριξης της Δ.Α. Σάμου, εφόσον συντρέχουν λόγοι συνέχισης της διάθεσής της στο ΚΥΤ Σάμου, να συγκροτείται ως διμοιρία και όχι ως πεζή περιπολία, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι, προκειμένου να προστατεύσουμε την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας, να απευθυνθούμε αρμοδίως προς πάσα Αρχή, για αναζήτηση και απόδοση τυχών πειθαρχικών ή ποινικών ευθυνών”.

 

Μοιράσου το άρθρο: