Υψηλός δείκτης επικινδυνότητας σήμερα για Σάμο, Ικαρία, Χίο και Λήμνο
21 Ιουνίου 2016
Ξέσπασε θύελλα στον Δήμο Σάμου λόγω…ανεπαρκούς αιτιολογίας
21 Ιουνίου 2016

Πρωτάθλημα OPTIMIST 2016: Ο άνεμος ευνόησε τα δύο από τα τρία γκρουπ

Μοιράσου το άρθρο:

Με προβλήματα λόγω άπνοιας ξεκίνησε η 2η αγωνιστική ημέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Optimist 2016. Οι αθλητές ήταν έτοιμοι από νωρίς με τα πρώτα σκάφη να πέφτουν στο νερό στις 10:00 το πρωί.
Μία ώρα αργότερα δόθηκε και η πρώτη εκκίνηση για την 1η ιστιοδρομία του κίτρινου και του κόκκινου γκρουπ.
Η νοτιοανατολική διεύθυνση του ανέμου που έπνεε με ταχύτητα 6 κόμβων, βοήθησε τα δύο γκρουπ, όχι όμως και το λευκό που δεν κατάφερε να εκκινήσει καθώς ο άνεμος εξασθένησε.

Πρωτάθλημα OPTIMIST 2016

Η επιτροπή αποφάσισε προσωρινή αναβολή του αγώνα με τα σκάφη να παραμένουν στη στεριά.
Άκαρπη όμως απέβη και η δεύτερη προσπάθεια ιστιοδρομίας από το λευκό γκρουπ αφού ο αέρας άλλαξε διεύθυνση με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και πάλι η εκκίνηση.

Για το πρωί της Τρίτης η επιτροπή αγώνων αποφάσισε την εκκίνηση των ιστιοδρομιών στις 09:00 αντί στις 11:00 που είχαν προγραμματιστεί.

1η αγωνιστική ημέρα

Πρωτάθλημα OPTIMIST 2016

Με αρκετές ώρες καθυστέρηση, έπεσαν εξάλλου στη θάλασσα οι 236 ιστιοπλόοι την πρώτη αγωνιστική ημέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Optimist 2016.
Από το νωρίς το πρωί της Κυριακής οι μικροί αθλητές συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Ναυτικού Ομίλου παραμένοντας όμως στη στεριά λόγω της χαμηλής έντασης του ανέμου.

Παρότι έπεσαν στη θάλασσα στις 14:15, δηλαδή 3 ώρες αργότερα από την προβλεπόμενη ώρα εκκίνησης που ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, τελικά οι συχνές μεταβολές της κατεύθυνσης του αέρα δεν επέτρεψαν το στήσιμο του ιστιοπλοϊκού στίβου.

Πρωτάθλημα OPTIMIST 2016

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω καιρικών συνθηκών, ήρθε η απόφαση της επιτροπής του αγώνα να μη διεξαχθούν ιστιοδρομίες την πρώτη ημέρα.

Από νωρίς το πρωί οι 235 αθλητές από 50 ομίλους της Ελλάδας, έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή της Μπέλα Βίστα περιμένοντας το σύνθημα για την εκκίνηση.

 

Πρωτάθλημα OPTIMIST 2016

Πρωτάθλημα OPTIMIST 2016

Μοιράσου το άρθρο: