Εξιχνιάστηκαν από την Ικαρία τρεις (3) περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών μέσω διαδικτύου
27 Μαρτίου 2019
Έκκληση σε όλους τους δημότες της Ικαρίας, για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων
27 Μαρτίου 2019

Ενημέρωση από τον δήμο Ικαρίας για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών του νησιού

Τα νέα αποδυτήρια στο γήπεδο Ραχών Ικαρίας

Μοιράσου το άρθρο:

Κατατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, από τον δήμο Ικαρίας δύο προτάσεις για αθλητικές υποδομές του νησιού. Η 1η προς την Γ.Γ.Α πρόταση για την χρηματοδότηση του έργου «Ανέγερση κλειστού Γυμναστηρίου στη Δ.Ε. Ραχών», συνολικού προϋπολογισμού 1.639,330,00€. Η 2η στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για χρηματοδότηση του έργου «Τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Δ.Ε Ραχών» συνολικού προϋπολογισμού 212.486.40€. Για αυτές τις δυο προτάσεις υπάρχουν δεσμεύσεις για ένταξη στο Π.Δ.Ε του 2019.

Στο δελτίο τύπου του δήμου τονίζονται τα εξής: «Κρίνοντας την «επένδυση» στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό σημαντική μας προτεραιότητα, γιατί η έννοιά του είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη και υγιή ανάπτυξη του ανθρώπου σε μια κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και κατηγοριοποιήσεις σε ανώτερους και κατώτερους. Ιεραρχήσαμε τις ανάγκες μας στοχεύοντας αρχικά στην συντήρηση, βελτίωση και ανάπτυξη των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και εν συνεχεία στην μελέτη και τον προσδιορισμό κατασκευής νέων. Με αυτή την στόχευση απευθυνθήκαμε στο υπουργείο και στην Γ.Γ.Α, για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Ικαρία την προσπάθεια και τις προτάσεις του δήμου.
Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας και της ανταπόκρισης της νέας πολιτικής ηγεσίας από το 2015 και μετά ήταν η χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α και η κατασκευή τριών αθλητικών εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας (Κατασκευή γηπέδου Μπάσκετ στις Ράχες – επισκευή γηπέδου Μπάσκετ στην Ακαμάτρα – αντικατάσταση τάπητα στο γήπεδο 5χ5 στον Άγιο Κήρυκο ).
Στην συνέχεια με δαπάνες του δήμου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες προμήθειας και τοποθέτησης φωτισμού στο δημοτικό στάδιο Αγ. Κηρύκου.
Παράλληλα μέσα στο 2017 εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α για την «Εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Αγίου Κηρύκου» και χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» του ΥΠΕΚΑ για την «Εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Ευδήλου». Έργα που ολοκληρώθηκαν το 2018 και αποδόθηκαν για χρήση -χωρίς αντίτιμο- στους αθλητικούς συλλόγους και στην νεολαία του νησιού.
Υπενθυμίζουμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες «Κατασκευής αποδυτηρίων στο δημοτικό γηπέδου ποδοσφαίρου Δ.Ε Ραχών» (με χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α), έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την άδεια διεξαγωγής αγώνων και σε αυτό το γήπεδο. Καθώς και η διεκδίκηση από το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότησης για την «Αναβάθμιση στίβου του δημοτικού σταδίου Ικαρίας» μετά από πρόταση του δήμου στην πρόσκληση ΙV του προγράμματος «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ ΙΙ», σύμφωνα με όσα ορίζει η 11/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας. Παράλληλα αναμένουμε και την ένταξη στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER (ΕΓΤΑΑ) Ν. Σάμου 2014-2020, του έργου «Κατασκευή γηπέδου 5χ5 στον Άγιο Πολύκαρπο» συνολικού προϋπολογισμού 200.000€».

Μοιράσου το άρθρο: