Δύο Χρυσά βραβεία για την Σάμο στον διαγωνισμό “Greek Travel Awards”
16 Φεβρουαρίου 2019
Έπιασαν δουλειά και πάλι οι διακινητές μεταναστών
18 Φεβρουαρίου 2019

Αλλά δύο βραβεία για το Δήμο Σάμου στην 3η Διεθνή Έκθεση VERDE- TEC

Μοιράσου το άρθρο:

Δύο βραβεία απονεμήθηκαν στο Δήμο Σάμου στα Βραβεία  “ Greek Green Awards” , της 3ης Διεθνής Έκθεσης VERDE- TEC που ξεκίνησε στις 15 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 17.

Ο Δήμος Σάμου συμμετείχε στα βραβεία στις Κατηγορίες  « Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση» και « Αστική Βιωσιμότητα». Η πρώτη κατηγορία αφορούσε την προσπάθεια του Δήμου να ευαισθητοποιήσει τους νέους υλοποιώντας μία δράση στην οποία παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων θα αποτύπωναν στο “χαρτί” την άποψη τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Σκοπός, ήταν η ενημέρωση και η εξοικείωση των παιδιών πάνω σε θέματα πράσινης ανάπτυξης.

Η συμμετοχή στην Αστική Βιωσιμότητα περιλαμβάνει όλες τι δράσεις που έχει σε άμεσο πρόγραμμα υλοποίησης ο Δήμος Σάμου με σκοπό την προσβασιμότητα για όλους. Συμπεριλαμβάνει αναπλάσεις δρόμων και υλοποίηση προγραμμάτων για ΑμεΑ . Ο μεγάλος ποδηλατόδρομος που «προσκαλεί» τους πολίτες του νησιού να χρησιμοποιούν το ποδήλατο τους έγινε σημείο αναφοράς και θετικής κριτικής.

“Για την επιτυχία του Δήμου Σάμου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Στέλλα Παπανικολάου η οποία επιμελήθηκε την ολοκλήρωση και την παρουσίαση της πρότασης «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση» και τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Αμυρσώνη για την εκπροσώπηση του Δήμου στην εκδήλωση απονομής βραβείων” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος .  

Στην έκθεση, που ο Δήμος για δεύτερη χρονιά έχει οργανωμένο περίπτερο, συμμετέχουν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεγάλες εταιρείες νέων τεχνολογιών περιβάλλοντος και ξένες επιχειρήσεις. Η Σάμος θα  παρουσιάζει το έργο της σε θέματα πράσινης ανάπτυξης, θα προβάλει την περιβαλλοντολογική της κληρονομιά με στόχο να προσελκύσει εναλλακτικό κοινό επισκεπτών.

 

Μοιράσου το άρθρο: