Τίμησαν τις γυναίκες πρόσφυγες την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας
14 Μαρτίου 2019
Προσκαλούν τους αντιπροσώπους των σωματείων και τα διοικητικά συμβούλια σε γενική συνέλευση
14 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωσε άλλες δύο υποψηφιότητες ο Νίκος Κατρακάζος

Μοιράσου το άρθρο:

Άλλες  δύο υποψηφιότητες ανακοίνωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Νίκος Κατρακάζος  στον συνδυασμό «Όλοι μαζί για τη Σάμο» . Πρόκειται για την πρώην βουλευτή του Νομού Αγνή Καλογερή και τον πρώην Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου και πρώην  Δημάρχου Νίκου Μάρκου. Αναφερόμενη στην απόφασή της να στηρίξει τον συνδυασμό του κ. Κατρακάζου, η κα Αγνή Καλογερή, αναφέρει: 

«Ζούμε σ’ έναν όμορφο τόπο που καθημερινά μαραζώνει και μαζί του μαραζώνουν τα όνειρα, οι ελπίδες και ολόκληρη η ζωή μας. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα όλοι όσοι εκτεθήκαμε στην πολιτική κριτική και στην ψήφο σας δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς. Προσωπικά αισθάνομαι ότι η χειρότερη στάση σήμερα είναι αυτή της σιωπής και της αποστράτευσης. 

Γι’ αυτό αποφάσισα, αποδεχόμενη την πρόσκληση, αλλά και την ευθύνη, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να συνεργαστώ με την παράταξη ‘‘Ολοι μαζί για την Σάμο’’ με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Κατρακάζο, με βάση την κοινή μας δέσμευση για δράση. Δράση πάνω στα σοβαρά προβλήματα που διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας όπως η υπανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, το μεταναστευτικό, η φθίνουσα πορεία της ντόπιας αγοράς, η οργάνωση της πολιτικής προστασίας κ.α. Δράση μακριά από στείρες κομματικές ντιρεκτίβες και εύκολους αποκλεισμούς και χαρακτηρισμούς».

Από την πλευρά του ο κ. Μάρκου δήλωσε μεταξύ άλλων :

 

«Γνωρίζουμε καλά όλοι ότι οι καιροί του χθες και του σήμερα ήταν και είναι δύσκολοι τόσο για την πατρίδα μας όσο και για το νησί μας. Αντίξοες συνθήκες εξαιτίας της οικονομικής και μνημονιακής κρίσης, που για τα νησιά χειροτερεύουν περισσότερο από την ισοπέδωση της νησιωτικότητας.

Ζούμε στη Σάμο τη μεταναστευτική κρίση- λαίλαπα, προϊόν μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής, γύρω από την οποία στήθηκε ένας συκοφαντικός και διχαστικός λόγος εναντίον όσων διαμαρτύρονται, εναντίον της κοινωνίας μας.

Είναι πολυτέλεια σήμερα οι στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις. Η ενότητά μας μόνο προασπίζει το αύριο.

Είμαι άτομο κατεξοχήν αυτοδιοικητικό. Μετρώ 16 χρόνια ως Δήμαρχος Πυθαγορείου άλλα 4 ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και άλλα 11 ως εργαζόμενος στην αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης πριν και μετά την δημαρχιακή μου θητεία. Αφιέρωσα δηλαδή αρκετά χρόνια για μια καλύτερη Σάμο, μια ισχυρή αυτοδιοίκηση».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Κατρακάζος καλωσόρισε τους δύο υποψηφίους που αποδέχτηκαν την πρότασή συνεργασίας και συμπόρευσης. Για την κ. Καλογερή δήλωσε ότι πρόκειται για μια συμπολίτη με σημαντική πορεία στα κοινά του τόπου μας. Όσον αφορά  στον κ. Μάρκου τόνισε ότι πρόκειται για έναν ενεργό πολίτη με μετρήσιμη προσφορά που η εμπειρία του θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα σταθερότητας στα δύσκολα που έρχονται…

«Είμαστε σίγουροι ότι ο κοινός αγώνας δυναμώνει. Μια δυνατή ομάδα που αγκαλιάζει όλο και μεγαλύτερο  κομμάτι της κοινωνίας μας, αποτελεί εγγύηση για το μέλλον του τόπου».

 

Μοιράσου το άρθρο: