Στα 15 τα νέα κρούσματα στη Λέσβο- Στο Βοστάνειο παραμένει το 10μηνο βρέφος με κορονοϊό
19 Νοεμβρίου 2020
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Ζητεί διαγραφή των προστίμων για συμμετοχή στον εορτασμό του Πολυτεχνείου
19 Νοεμβρίου 2020

Αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου Καλλονής ζητά ο Δήμαρχος Δ. Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, απέστειλε σήμερα ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Καλλονής σε Πυροσβεστική Υπηρεσίας Δ΄ Τάξης, στα πλαίσια της Αναδιάρθρωσης της Λειτουργίας των Υπηρεσιών του Σώματος.

«Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου με έδρα την Καλλονή, βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και είναι απομακρυσμένος από την πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη, που φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες τα πάσης φύσης διοικητικά κέντρα. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί τον μεγαλύτερο σε έκταση δήμο του νησιού, φιλοξενώντας εντός των ορίων του τόσο το μεγαλύτερο κομμάτι της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής -με ότι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται για ατυχήματα που προκαλούν εστίες φωτιάς σε βοσκοτόπους- όσο και τις μεγαλύτερες δασικές εκτάσεις. Παράλληλα είναι γενικά γνωστό, ότι φιλοξενεί τις πιο χαρακτηριστικές τουριστικές τοποθεσίες (Μόλυβο, Πέτρα, Ερεσό) και κατά τους θερινούς μήνες, προσελκύει σημαντικό αριθμό παραθεριστών», τονίζει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου.

«Μία τέτοια εξέλιξη – τονίζει ο κ. Βέρρος – εκτός του ότι θα εμπέδωνε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, θα εξυπηρετούσε ακόμα και σε καθημερινό επίπεδο τους δημότες της Δυτικής Λέσβου, οι οποίοι καλούνται να καλύπτουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, ακόμα και για τις απλές διεκπεραιώσεις από το γραφείο Πυρασφάλειας, που βρίσκεται αποκλειστικά στη Μυτιλήνη. Ενώ θα ενίσχυε την επιχειρησιακή δυνατότητα του νησιού και θα έδινε και μία ανάσα θεωρώ στην ίδια την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης που είναι επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια».

Μοιράσου το άρθρο: