Ο Ν. Μηταράκης για τον ένα χρόνο από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου
7 Ιουλίου 2020
Ίδρυση αστυνομικού τμήματος Μόριας αλλά και ανακατανομή εδρών στην αστυνομία στη Λέσβο
8 Ιουλίου 2020

Δεν ψήφισε τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια η “Λαϊκή Συσπείρωση”

Μοιράσου το άρθρο:

Αρνήθηκε ψήφο στην  εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών  η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου σχετικά με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια  που προωθεί η κυβέρνηση για 200 δημοτικές ενότητες σε όλη τη χώρα και την αίτηση της δημοτικής αρχής για ένταξη των δυο δημοτικών ενοτήτων του δήμου Ανατολικής Σάμου  εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις .

Η Λαική Συσπείρωση έθεσε τους προβληματισμούς της  όσον αφορά στις αλλαγές του χωροταξικού και  σε ποια βάση θα στηρίζονται αυτές , με γνώμονα το συμφέρον ποιων προτάσσοντας ως κυρίαρχη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των οικιστικών αναγκών λαικών οικογενειών.

 «Σε γενικό επίπεδο προκύπτει το ερώτημα: Ποια ανάγκη μας κινητοποιεί στην πραγματικότητα; Είναι για να εξυπηρετηθούν οικιστικές ανάγκες λαϊκών οικογενειών; Είναι για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών επενδυτικών σχεδίων , ιδιαίτερα σε τουριστικές υποδομές; Συνδέεται μήπως με την χωροταξική νομιμοποίηση του νέου Κ.Υ.Τ στου Ζερβού και τα σχέδια μόνιμου εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων στο νησί; ”  δήλωσε ο επικεφαλής της Παράταξης Κώστας Τζίχας.

Όσον αφορά στις προτάσεις έργων από το ταμείο Αλληλεγγύης η Λαϊκή Συσπείρωση σχολίασε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «Μας πετάνε ψίχουλα για να γίνει το νησί και ο δήμος μας φυλακή της Ε.Ε. Πρόκειται για προσπάθεια συμψηφισμού για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά και τη χώρα». 

Τέλος για το θέμα του  βιολογικού που ήταν στα ημερήσια θέματα της συνεδρίασης επέμεινε, η Λαϊκή Συσπείρωση στην πρότασή της να γίνει αναλυτική ενημέρωση με την παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων, για το θέμα του Βιολογικού καθαρισμού της πόλης Σάμου, πριν αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Στην τοποθέτησή της η Λαϊκή Συσπείρωση επανέλαβε ότι «τυχόν ακύρωση της προηγούμενης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που προβλέπει, να γίνει αποκατάσταση του αγωγού συλλογής λυμάτων μήκους 3300 μέτρων που έσπαγε από τις υψηλές πιέσεις, με την χρησιμοποίηση ειδικού εσωτερικού αγωγού ενίσχυσης, προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Όταν μάλιστα οι εναλλακτικές που προτείνονται θα απαιτήσουν χρόνο, μεγάλο κόστος και ενδεχόμενα ξανασκάψιμο όλου του έργου. Το έργο του Βιολογικού- όπως και άλλα – είναι ένα αμαρτωλό και πολυδάπανο έργο, για την μελέτη και κατασκευή του οποίου και εντέλει την μη λειτουργία του, κανείς δεν κλήθηκε να δώσει λόγο. Επομένως δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε άστοχες αποφάσεις. Η όποια απόφασή μας πρέπει να ληφθεί με υπευθυνότητα και με όσο γίνεται πληρέστερη γνώση όλων των παραμέτρων».

Μοιράσου το άρθρο: