Συστήνει γνωμοδοτική επιτροπή αθλητισμού η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου
17 Φεβρουαρίου 2020
ΣΕΣΝΟΧ: απεργία για ασφαλιστικό και αγωνία για τα θέματα στο Νοσοκομείο Χίου
18 Φεβρουαρίου 2020

Διοργανώνουν παραδοσιακό γλέντι με τσαμπουνιέριδες

Μοιράσου το άρθρο:

Σαράντα εννέα  καλλιτέχνες παραδοσιακών  πνευστών οργάνων κυρίως τσαμπούνας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ανατολικής Σάμου  προκειμένου να συμμετέχουν σε ένα παραδοσιακό γλέντι στις 22 Φλεβάρη με τους ντόπιους τσαμπουνιέριδες .Το γλέντι συνδιοργανώνεται με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑ» και την συμμετοχή  πολλών παραδοσιακών συλλόγων όπως: ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ, Μυτιληνιοί, Λυκούργος, ΣΕΟ ΣΑΜΟΥ, ΧΟΡ.Ο.Σ, πηγή της ΜΑΝΑΣκ.α.

Η συνάντηση  όλων θα γίνει στο  Δημοτικό Σχολείο Βαθέος  το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι ενώ με την συμμετοχή και του κόσμου  ντυμένοι αποκριάτες, η πομπή θα κατευθυνθεί στους εμπορικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήξει στην κεντρική Πλατεία Πυθαγόρα  όπου θα κορυφωθεί η διασκέδαση. Θα στηθούν παραδοσιακά γαϊτανάκια και θα προσφερθούν στον κόσμο τηγανίτες, σουβλάκια και η παραδοσιακή σούμα της Σάμου. 

«Σιγά-σιγά, να φέρουμε μια ζωντάνια και μια χαρά πίσω στον κόσμο. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα είναι εκεί όχι για να δείξουν τυπικά τους χορούς αλλά για να πιαστούν όλοι μαζί χέρι-χέρι και να χορέψουν με τον κόσμο» δήλωσε η  αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δέσποινα Κάιλα ενώ ανακοίνωσε ότι του χρόνου σχεδιάζεται καρναβάλι και στην πόλη της Σάμου.

Εξάλλου  παιδικό αποκριάτικο πάρτι πραγματοποιούν ο δήμος Ανατολικής Σάμου και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων 1ου, 2ου, 3ου και Βαθέος την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Σάμου.

 

Στην εκδήλωση θα υπάρχει face painting, dj, σουβλάκια, δημιουργικές ασχολίες για παιδιά και λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα.

 

Μοιράσου το άρθρο: