Σάμος: Παρουσίαση των δράσεων και των ενεργειών για τη στήριξη των σεισμόπληκτων
18 Ιανουαρίου 2021
Καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία
18 Ιανουαρίου 2021

Ενημέρωσαν αναλυτικά για την στατικότητα του σχολείου Μυτιληνιών

Μοιράσου το άρθρο:

Ενημέρωση σχετικά με την ασφαλή χρήση του κτηρίου που στεγάζει το Δημοτικό Σχολείο πραγματοποίησε ο Βασίλης Μπαρδάκης, διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και διακεκριμένος ειδικός Δομοστατικός Μυτιληνιών μαζί με την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου,Αγγέλα Καζάκου, στον Σύλλογο Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων .

Παίρνοντας πρώτη το λόγο, η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Καζάκου, τους ενημέρωσε ότι μετά τον έλεγχο του Σχολείου από τις επιτροπές που ήρθαν στο νησί λίγες μέρες μετά το σεισμό, το Δημοτικό Σχολείο κατατάχθηκε στην κατηγορία Β, γεγονός που το καθιστούσε ασφαλές εξ αρχής. Παρόλα αυτά η ανάγκη και η αγωνία της Δημοτικής Αρχής, όπως τόνισε, να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της στατικότητας του Σχολείου , τους κατηύθυνε στην αναζήτηση και τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Για τον σκοπό αυτό ο κ. Μπαρδάκης, διακεκριμένος ειδικός Δομοστατικός με μακρόχρονη εμπειρία στον αντισεισμικό και δομοστατικό σχεδιασμό τεχνικών έργων και κτηρίων, έχει αναλάβει τη στατική και δομική μελέτη του Δημοτικού Σχολείου Μυτιληνιών. Μετά από ενδελεχή έρευνα με εργαλεία τεχνολογίας αιχμής, όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος, διαβεβαίωσε γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό ότι το σχολικό κτήριο κρίνεται απολύτως ασφαλές για τη στέγαση των μαθητών του.

Παρόλα αυτά, και για να μην υπάρχει καμιά πιθανότητα επισφάλειας του κτηρίου, ο επάνω όροφος περιδέθηκε με ειδικούς ιμάντες προκειμένου να συγκρατηθεί η τοιχοποιία του σε ενδεχόμενο δυνατό σεισμό, ενέργεια που θα ήταν επιθυμητή ακόμη και πριν το σεισμό της 30 Οκτωβρίου, καθότι το Σχολείο έχει οικοδομηθεί πριν από 130 χρόνια περίπου. Ήδη στον επάνω όροφο εκτελούνται οικοδομικές εργασίες για την αντιμετώπιση μικρών ρωγμών που αποκαλύφθηκαν. Τους θερινούς μήνες θα γίνουν εκτεταμένες και εξειδικευμένες παρεμβάσεις στην τοιχοποιία του κτηρίου προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροχρόνια και ασφαλής χρήση ενός τέτοιου «κοσμήματος», όπως τόνισε ο κ. Μπαρδάκης.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: