Κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο της Σάμου και του ΚΥ Καρλοβάσου
3 Δεκεμβρίου 2019
Ανέδειξαν το νέο Διοικητικό συμβούλιο της ΕΜΔΥΔΑΣ ΣΑΜΟΥ
3 Δεκεμβρίου 2019

Ενημέρωσαν φορείς και μαθητές για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Μοιράσου το άρθρο:

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το  διήμερο δράσεων σχετικά με την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ) στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Τη Δευτέρα  2 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με τους φορείς του νησιού, όπου συζητηθήκαν και καταγράφτηκαν τα προβλήματα της καθημερινότητας, όσο αφορά την κίνηση των μηχανοκίνητων οχημάτων αλλά και των πεζών, πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α., παράνομη στάση και στάθμευση εντός της πόλης, έλλειψη σηματοδότησης, διαβάσεων κ.α.

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, η ομάδα έργου, μαζί με τον υπεύθυνο συγκοινωνιολόγο του Σ.Β.Α.Κ., συνοδευόμενοι από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Μητσό επισκέφτηκαν την Γ´ τάξη των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Σάμου για να ενημερώσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τη νέα γενιά δημοτών!

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πως σκέφτονται την πόλη τους στο μέλλον και έδωσαν πρωτότυπες ιδέες για τις μετακινήσεις εντός πόλης!

Το επόμενο στάδιο του σχεδιασμού είναι η επεξεργασία των δεδομένων από τη διαβούλευση καθώς και από την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, μέσω της συμπλήρωσης του εξειδικευμένου ερωτηματολογίου προς του δημότες, ώστε τα αποτελέσματα που θα προκύψουν να είναι ορθά και να αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου.

Το ερωτηματολόγιο μπορεί να συμπληρωθεί στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση www.svaksamos.com.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ξανά η διαδικασία της διαβούλευσης, όπου εκεί θα παρουσιαστούν οι βέλτιστες λύσεις και πρακτικές για την αντιμετώπιση των παραπάνω θεμάτων.

 

Μοιράσου το άρθρο: