Στη Μόρια καλεί τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της κοινότητας
26 Μαΐου 2020
Καθάρισαν το Κοκκάρι
26 Μαΐου 2020

Ενημέρωσαν τους κατοίκους ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Μοιράσου το άρθρο:

Kαμπάνια ενημέρωσης στα περισσότερα χωριά του Δήμου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ξεκίνησε o Δήμος Δυτικής Σάμου. 

Πρώτος σταθμός λόγω της ιδιαιτερότητας του ήταν το Παλαιό Καρλόβασι Σάμου. 

«Πρόκειται για έναν κατάφυτο οικισμό, όπου η βλάστηση αναμιγνύεται σε κάθε σημείο με αστικό περιβάλλον, δημιουργώντας έτσι ένα δύσκολο συνδυασμό σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ταυτόχρονα η περιοχή οδεύεται και εξυπηρετείται μόνο από έναν δρόμο χωρίς περιμετρική πρόσβαση για οχήματα, γεγονός που σημαίνει ότι σε πιθανή εκδήλωση φωτιάς θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, για το οποίο ενήμεροι, πρέπει πρώτα να είναι οι κάτοικοι» ανέφερε η Δημοτική αρχή ως τους βασικότερους λόγους που επιλέχτηκε η περιοχή  για να ξεκινήσει η καμπάνια ενημέρωση.

Η δράση αυτή έγινε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιού Καρλοβάσου.

Εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν τα προβλήματα από τους αρμόδιους και δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις για την ασφάλεια, πρωτίστως των κατοίκων αλλά και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος με τον Συντονιστή Αιγαίου και Κρήτης Υποστράτηγο κ. Ιωάννη Σταμούλη και τον Διοικητή Σάμου Αντιπύραρχο κ. Γεώργιο Μιαούλη, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, κάτοικοι του οικισμού, εθελοντές και πολλοί αυτοδιοίκητοι.

 

Μοιράσου το άρθρο: