Συνελήφθη γιατί οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ
1 Αυγούστου 2019
Αποφάσισαν την από κοινού κοινή προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού
2 Αυγούστου 2019

Επισκέφτηκε για ενημέρωση το ΚΥΤ της Σάμου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Στάντζος

Μοιράσου το άρθρο:

 Mε σκοπό την υπεύθυνη ενημέρωση του για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης , ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος  επισκέφτηκε τον κατυλισμό και συνομίλησε με τη διοικήτρια Μαρία-Δήμητρα Νιούτσικου.

Ο κ. Στάντζος ενημερώθηκε για τα σημερινά αριθμητικά και ποιοτικά δεδομένα του προβλήματος του προσφυγικού- μεταναστευτικού το οποίο παραμένει εκρηκτικό για το νησί της Σάμου. 

Σε σχετική ανακοίνωση  ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος   Γιώργος Στάντζος αναφέρει της προτεραιότητες της  νέας δημοτικής αρχής για το μεταναστευτικό.

«Ο μαζικός απεγκλωβισμός των προσφύγων μεταναστών από το νησί και κλείσιμο του ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου με την παράλληλη δημιουργία μιας μικρής κλειστής δομής προδιαγραφών – εκτός οικισμών – για την πρώτη υποδοχή των προσφύγων-μεταναστών. 

Απόδοση του χώρου που καταλαμβάνει το σημερινό ΚΥΤ στην Αυτοδιοίκηση, άμεση απομάκρυνση και κατεδάφιση των εγκαταστάσεων προκειμένου να αξιοποιηθεί προς κοινή χρήση των Δημοτών. Απορρύπανση της περιοχής με κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και χορήγηση αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες των εκτάσεων που γειτνιάζουν με το ΚΥΤ και οι οποίες έχουν καταπατηθεί.

Το συμφέρον του τόπου και της πατρίδας απαιτεί σύνεση, αποφασιστικότητα, συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με τους Κρατικούς φορείς και αποτελεσματικότερη διαχείριση του θέματος με  διάλογο και ρεαλιστικές παρεμβάσεις.

Δέσμευση μας είναι να συμβάλλουμε στην όποια θετική εξέλιξη και να αγωνιστούμε ενάντια στη διατήρηση του τέλματος και των όποιων αρνητικών εξελίξεων».

Μοιράσου το άρθρο: