Θα συζητήσουν για τα προβλήματα που δημιουργεί το μεταναστευτικό προσφυγικό
22 Σεπτεμβρίου 2019
Υπ. ‘Αμυνας για το μεταναστευτικό: Αυξημένη επιτήρηση των ροών στο Αιγαίο
22 Σεπτεμβρίου 2019

Εξέδωσαν ψήφισμα ενάντια στη δημιουργία νέου HOT SPOT

Μοιράσου το άρθρο:

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα σφαγεία Κνίτη, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου hot spot, απέστειλε η κοινότητα Μυτιληνιών.

Το ψήφισμα αναφέρει:

 

“Εμείς οι κάτοικοι των Μυτιληνιών και με τη συμμετοχή κατοίκων και από άλλες περιοχές της Σάμου αλλά και φορείς, ύστερα από πρόσκληση της συντονιστικής επιτροπής των Μυτιληνιών ενάντια στη δημιουργία νέου HOT SPOT στα πρώην σφαγεία του Κνίτη, η οποία ορίστηκε ύστερα από την 30/16/7/2019 πρόσκληση του προέδρου της Κοινότητας και δημοσιεύθηκε με όλα τα πρόσφορα μέσα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 85 & 88 του Ν. 3582/2010 και μετά την 2/16.06.2019 σχετική απόφαση της Δ.Κ Μυτιληνιών για σύσταση συντονιστικής επιτροπής, σήμερα 20 Σεπτεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9 π.μ. συγκεντρωθήκαμε στην περιοχή του Ζερβού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και της σημερινής, διαδηλώνοντας την αντίθεσή μας για τη δημιουργία κέντρου μεταναστών στην περιοχή και αποφασίζουμε τα εξής:

 

  • ΛΕΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ στη δημιουργία νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Υπηκόων Τρίτων Χωρών (hotspot) στην περιοχή του Ζερβού και οπουδήποτε αλλού στη Σάμο ύστερα και από την απόφαση των επαγγελματικών φορέων του νησιού στο Βαθύ τον Φεβρουάριο του 2019 με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση που εξέφρασε την πανσαμιακή κοινή γνώμη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων – μεταναστών από το νησί μας και τη μεταφορά τους σε Κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη φύλαξη των συνόρων με κάθε πρόσφορο μέσον για την αποτροπή της μεταναστευτικής κρίσης. Λέμε στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι τα θαλάσσια σύνορα μας μπορούν να γίνουν «αδιάβροχα».

Το παρόν ψήφισμα εκτός από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να σταλεί στον βουλευτή, τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και σε κάθε άλλο αρμόδιο.

 

Οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ της. Κ. ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΚΑΙ της ΣΑΜΟΥ.

Μοιράσου το άρθρο: