Σάμος: Ενημερώθηκαν για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων συνάθροισης
22 Νοεμβρίου 2020
Επισημαίνουν την ανάγκη δημιουργίας συντονιστικού κέντρου για τον σεισμό
22 Νοεμβρίου 2020

Κατηγορεί Περιφέρεια και Κυβέρνηση για αδράνεια η “Συμπαράταξη Πολιτών”

Μοιράσου το άρθρο:

Για αδράνεια κατηγορεί την κυβέρνηση η Περιφερειακή Παράταξη “Συμπαράταξη Πολιτών” στο Β. Αιγαίο, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τον καταστροφικό σεισμό στην Σάμο, ενώ κάνει λόγο για απουσία συντονισμού μεταξύ των τοπικών παραγόντων και για μια Περιφερειακή Αρχή απούσα από τα προβλήματα.

Η “Συμπαράταξη Πολιτών” αναφέρει ότι στις 2 Νοεμβρίου υπέβαλε αίτημα για συζήτηση του θέματος του καταστροφικού σεισμού της Σάμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο. «Στόχος της συζήτησης – αναφέρει – δεν θα ήταν απλά η κατάθεση της συμπάθειας μας σε θύματα και πληγέντες, αυτό το κάναμε από την πρώτη ημέρα, αλλά η συζήτηση για τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης για όσα πρέπει να γίνουν άμεσα, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, αξιοποιώντας και την εμπειρία από τον σεισμό της Λέσβου το 2017».

«Η Περιφέρεια οφείλει να εργαστεί για την εκπόνηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Σάμου και να πιέσει ώστε αυτό να υλοποιηθεί από τους κατά νόμο αρμόδιους, που όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βρίσκονται κάτω από καθημερινό έλεγχο», τονίζει η Περιφερειακή Παράταξη με επικεφαλής τον Ιωάννη Σπιλάνη και επισημαίνει ότι “ο ρόλος της Περιφέρειας γίνεται ακόμη περισσότερο σημαντικός με δεδομένη τη κυβερνητική απραξία”.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: