Νίκος Κατρακάζος : “Λάβετε υπόψη σας σοβαρά την αγωνία των γονέων και των κατοίκων”
19 Μαρτίου 2019
Νίκος Ζάχαρης : ” Οι γονείς να στείλουν άμεσα τα παιδιά τους στο σχολείο”
19 Μαρτίου 2019

Παρουσίασε το πρόγραμμα του για την διαχείριση του Μεταναστευτικού

Μοιράσου το άρθρο:

Το πρόγραμμα για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πορεία Ευθύνης» υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Αντώνης Σίμος.

Ο ίδιος υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι θα δώσει τέλος στην ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των μεταναστών με στόχο την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

Συγκεκριμένα ο κ. Σίμος υποστηρίζει ότι το όποιο Κέντρο Καταγραφής  Μεταναστών θα πρέπει να βρίσκεται εκτός πόλης και να είναι κλειστού τύπου με την έξοδο των μεταναστών αυστηρά ελεγχόμενη για τη διασφάλιση της προστασίας των κατοίκων από παραβατικές συμπεριφορές, αλλά και λοιπές ενέργειες που δυσκολεύουν την καθημερινότητα και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Οι υπηρεσίες υγείας  και εκπαίδευσης να βρίσκονται εντός του ΚΥΤ. «Θα πρέπει να δημιουργηθεί μία πλήρως εξοπλισμένη μονάδα υγείας, για ιατρικές εξετάσεις και βραχεία νοσηλεία, προκειμένου να πετύχουμε την αποσυμφόρηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. Επίσης, προκειμένου να αποφευχθεί η διατάραξη της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, λόγω της εμπλοκής τους στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ανηλίκων τέκνων, θα επιδιώξουμε εντός του υπόψη χώρου να δημιουργηθεί ένα κέντρο προσχολικής απασχόλησης – εκπαίδευσης παιδιών, για τον ελάχιστο χρόνο που θα απαιτηθεί να παραμείνουν στο νησί μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος  θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρξει  υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική από την κυβέρνηση  ως προς τη φύλαξη των συνόρων διότι αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

Μοιράσου το άρθρο: