Παραμένει μεγάλος ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στο ΚΥΤ της Σάμου
15 Ιανουαρίου 2019
Είδη υπόδησης για τα ανήλικα προσφυγόπουλα της Μόριας από την Συνύπαρξη
15 Ιανουαρίου 2019

Πρόλαβαν τα χειρότερα από την κακοκαιρία λόγω Ετοιμότητας και Πρόληψης

Μοιράσου το άρθρο:

Mε ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος αναφερόμενος στην πρόσφατη κακοκαιρία, συγχαίρει τους χειριστές των μηχανημάτων που επιχείρησαν στα σημεία όπου παρουσιάστηκε πρόβλημα και παράλληλα αναφέρεται στη σημασία της πρόληψης. Αναφέρει τις παρεμβάεις που πρόκειται να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Στην ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου αναφέρει:

«Περάσαμε 2 δύσκολες μέρες με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ιδιαίτερα μεγάλης έντασης, ειδικά σε ότι αφορά τη βροχόπτωση.

Από τη πρώτη στιγμή, μέρα και νύχτα, υπήρξε ουσιαστική κινητοποίηση όλων. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για αυτό. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους χειριστές των μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και του δήμου Σάμου για την υπέρμετρη προσπάθεια τους, στους αιρετούς που κινητοποιήθηκαν, σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που συντονισμένα επιχείρησαν όπου χρειάστηκε.

Το διήμερο αυτό φάνηκε η αξία της πρόληψης. Το έργο που τα τρία τελευταία χρόνια ανεξαρτήτου αρμοδιότητας, εκτελούμε με συνέπεια σχέδιο αλλά και δέσμευση σημαντικών πόρων, για τον καθαρισμό χειμάρρων και ρεμάτων έδωσε καρπούς. Καθαρίστηκαν χείμαρροι και ρέματα, στα οποία για πολλά χρόνια δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση. Το μεγάλο αυτό έργο σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες συνεχίζεται με νέες εργολαβίες, αλλά και δικά μας μέσα, αφού όλοι συμφωνούμε πως υπάρχει ακόμη σημαντικό έργο που πρέπει να γίνει.

Θέλω να ξέρετε ότι με την καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε για άμεσες δράσεις θεραπείας των ζημιών που προκλήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυον που είναι η αρμοδιότητα μας. Και βέβαια το σημαντικό δεν είναι η μάχη της… λακκούβας και το μπάλωμα που αναγκαστικά πρέπει να γίνει, αλλά το μεγάλο έργο συντήρησης του επαρχιακού δικτύου, με έργα αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα (όπως πχ. στον δρόμο Ηραίον-Μύλους ή στο παραλιακό δρόμο του Καρλοβάσου η αποκατάσταση στις βλάβες στο φωτισμό του δικτύου, κτλ) σε μεγάλα τμήματα του δικτύου, αλλά και μια σειρά άλλες παρεμβάσεις ασφαλείας, οι οποίες έχουν συναποφασιστεί με τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα. Τα έργα προβλέπουν παρεμβάσεις στο σύνολο του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου και έχουν αποφασιστεί από κοινού με τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

ΈΡΓΑ ΥΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ:


1. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Β΄ ΦΑΣΗ), πρ. 580.000,00 €

2. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Β’ ΦΑΣΗ), πρ. 500.000,00 €

3. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ (Β΄ΦΑΣΗ), πρ. 450.000,00 €

ΣΥΜΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ:

1. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Ν. ΣΑΜΟΥ (ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ), ΠΡ. 428.626,94 €

2. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΣΑΜΟΥ (Β΄ΦΑΣΗ), ΠΡ. 219.641,40 €

ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ)

1. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΑΜΟΣ – ΑΥΛΑΚΙΑ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ, ΠΡ. 559.220,38 €

2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΑΜΟΣ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ – ΧΩΡΑ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ,

ΠΡ. 595.000,00 €

Μοιράσου το άρθρο: