Ζητούν άμεσα να προκηρυχθεί θέση ιατροδικαστή στο Νοσοκομείο Σάμου
13 Αυγούστου 2019
Ζητά να παρθούν έκτακτα μέτρα προστασίας για τους οικισμούς
13 Αυγούστου 2019

Συνεχίζει την προσπάθεια η Σάμος για την προβολή της στην Κύπρο

Μοιράσου το άρθρο:

Στο πλαίσιο  της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο ΔΟΤΟΥΡΣ (Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού Δήμου Σάμου) για την προβολή της Σάμου στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε  ταξίδι εξοικείωσης κυπριακής αποστολής που απαρτίζονταν από κύπριο δημοσιογράφο και από τον Διευθυντή του γραφείου ΕΟΤ  στη Κύπρο.

Ειδικότερα, η κυπριακή αποστολή περιηγήθηκε στο νησί και είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την πλούσια ιστορική, περιβαλλοντική και πολιτισμική του κληρονομιά. Οι επισκέψεις της αποστολής περιελάμβαναν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, γνωριμία με την μεγάλη τοπική παραγωγή, παρουσία σε διάφορα δρώμενα που αποτυπώνουν τα ήθη και τα έθιμα του νησιού καθώς και επαφές με φορείς του τουρισμού.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την 6η Αυγούστου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου υπό τον Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο, τον Δήμαρχο Σάμου κ. Χριστόδουλο Σεβαστάκη, τον εκλεγέντα Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Μάριο Βασιλείου τον Αντιδήμαρχο Σάμου κ. Βασίλειο Βαλκαμλή, την Δημοτική Σύμβουλο κα Ζωή Πυργιώτη-Τσερέ και τον Διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ της Κύπρου  για την προώθηση της Σάμου στη Κύπρο προκειμένου να ενταχθεί η Σάμος στο χάρτη  των προσεγγίσεων κρουαζεροπλοίων  με θρησκευτικό χαρακτήρα από το 2020.

Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα μέλη της αποστολής της Κύπρου και  με τον εκλεγέντα Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη καθώς και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού.

«Η συστηματική και στοχευμένη προώθηση στη Κύπρο αποτελεί στρατηγικό στόχο του Δήμου και του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος υποστηρίζεται με συνεχείς συμμετοχές σε εκθέσεις και επαφές με φορείς. Ακόμη, κομβικό σημείο της ολοκληρωμένης και λεπτομερούς παρουσίασης του νησιού ως τουριστικού προορισμού αποτελεί η εκδήλωση ειδικής προβολής του τόπου που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην οικεία του Έλληνα πρέσβη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και θεσμών της Κύπρου καθώς και δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα της μεγαλόνησου» αναφέρει  σε σχετικό δελτίο τύπου το ΝΠΔΔ του ΔΟΤΟΥΡΣ.

Η επιθυμία διατήρησης της τουριστικής σύνδεσης των δύο τόπων αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου στην οποία η νέα Δημοτική Αρχή έδωσε το παρόν με σκοπό την συνέχεια αλλά και τον πολλαπλασιασμό των τουριστικών δράσεων.

 

Μοιράσου το άρθρο: