Σε έκτακτη συνεδρίαση, 13/1, το Δ.Σ. Χίου για το Κλειστό Κέντρο στο Αίπος
9 Ιανουαρίου 2020
Δήμαρχος Σάμου: “Δεν θα δεχτεί η τοπική κοινωνία να σηκώσει και άλλο το βάρος του μεταναστευτικού”
9 Ιανουαρίου 2020

Συνεχίζουν να μην εκτελούν μαθητικά δρομολόγια οι οδηγοί του ΚΤΕΛ

Μοιράσου το άρθρο:

Αμετακίνητοι στη θέση τους παραμένουν οι οδηγοί του ΚΤΕΛ Σάμου , οι οποίοι από την Τετάρτη έχουν δέσει χειρόφρενο και δεν εκτελούν μαθητικά δρομολόγια. Επτακόσιοι περίπου μαθητές του νησιού δεν έχουν μέσο να μετακινηθούν από και προς τις σχολικές μονάδες ενώ το ΚΤΕΛ κάνει λόγο για αναλγησία του κρατικού μηχανισμού και απαιτούν άμεσα τις 80.000 ευρώ που αφορούν στις μεταφορές των μαθητών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου ενημέρωσε τον αντιεισαγγελέα το πρωί της Πέμπτης για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της διακοπής των μαθητικών δρομολογίων.
Εξάλλου ανοιχτή Επιστολή, με αφορμή την αδυναμία μετακίνησης των μαθητών στο σχολείο, έδωσε στη δημοσιότητα ο σύλλογος εκπαιδευτικών του “Μαυρογένειου” Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Ο σύλλογος εκπαιδευτικών του σχολείου, μετά την υπ. αριθμ 11/9-1-2020 συνεδρίασή του, ομόφωνα απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την τοπική κοινωνία να κινητοποιηθεί κάθε διαθέσιμος πόρος ώστε οι μαθητές να βρεθούν στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο.

Η ανησυχία μας είναι πολλαπλάσια, δεδομένου ότι από τους 237 ενεργούς μαθητές του ΕΠΑ.Λ. μετακινούνται 145, ποσοστό 61%.Το φαινόμενο αυτό αφενός αντίκειται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ίσης πρόσβασης στη γνώση και αφετέρου προκαλεί δυσλειτουργία στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος.

Είναι καθήκον όλων μας, κάνοντας την υπέρβαση, να θέσουμε ως προτεραιότητα το συμφέρον των παιδιών. Κατανοούμε τις οικονομικές και άλλες διαδικαστικές δυσκολίες, πρέπει όμως αυτές να περάσουν σε δεύτερη μοίρα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι με την ευαισθησία που σας διακρίνει θα καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, το οποίο προσβάλλει το κοινωνικό και πολιτισμικό μας επίπεδο.”

Μοιράσου το άρθρο: