Αναλαμβάνει και πάλι την θέση του Αστυνομικού Διευθυντή
24 Ιουλίου 2019
Τσιμεντοστρώσεις δρόμων της Μυτιλήνης
25 Ιουλίου 2019

Ζήτησαν να μην γίνει hotspot στην περιοχή της Ζερβού οι κάτοικοι των Μυτιληνιών

Μοιράσου το άρθρο:

Την μη κατασκευή  Hot – Spot στην θέση Ζερβού αλλά και σε κανένα άλλο σημείο του νησιού αποφάσισε  η Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στους Μυτιληνιούς μετά την πρόσκληση της  Δημοτικής Κοινότητας . Ο πρόεδρος Γιώργος Ελευθερόγλου αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της Κοινότητας για να σταματήσουν   τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου αφήνοντας αιχμές για πολιτικούς που είχαν υποσχεθεί να βοηθήσουν το χωριό ώστε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ μετά τις εκλογές  άλλαξαν πορεία και υπακούουν σε ότι αποφάσισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που όπως είπε βαδίζει στα χνάρια της προηγούμενης.

Επίσης  στο ψήφισμα  αναφέρεται ότι η ολιγομελής επιτροπή  που έχει οριστεί για τον συντονισμό του αγώνα για τη μη δημιουργία νέου ΚΥΤ στη θέση Ζερβού, εξουσιοδοτείται να συγκεντρώσει το ποσό που απαιτείται για την προσφυγή στο ΣτΕ   κατά των ενεργειών του πρώην Υπουργού Μετανάστευσης Δ. Βίτσα για τη χωροθέτηση του Κέντρου.

Το λόγο πήρε και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου ο οποίος δήλωσε ότι η μόνη λύση είναι το ΚΥΤ να κλείσει στο Βαθύ και να  γίνει αυτό στη Ζερβού με σύγχρονες προδιαγραφές , χωρίς ο αριθμός των μεταναστών να υπερβαίνει τη χωριτικότητα του ΚΥΤ ενώ δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα στη Δημοτική Κοινότητα    ώστε να διαφυλάξει την κανονικότητα της καθημερινότητας των κατοίκων χωρίς να διαταραχθεί το αίσθημα ασφάλειας τους.

Το σύνολο των ομιλητών που μίλησαν ήταν υπέρ της μη κατασκευής νέου ΚΥΤ αλλά της δημιουργίας μίας μικρής δομής καταγραφής όπου θα διαμένουν για λίγες ημέρες  ώστε να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα για να μεταβούν στην Ηπειρωτική χώρα.

 

Μοιράσου το άρθρο: