Βγήκαν το δέμα με τα λαθραία καπνικά και αναζητούν τους δράστες
19 Νοεμβρίου 2020
Αναζητούν λύση στο ζήτημα των ψυχικά πασχόντων ατόμων
19 Νοεμβρίου 2020

Ζητούν να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου παραγωγές με επαγγελματίες καλλιτέχνες των νησιών

Μοιράσου το άρθρο:

Την πρόταση να εξεταστεί άμεσα το αίτημα των μουσικών Σάμου που κατατέθηκε στις 26 Οκτωβρίου ώστε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου παραγωγές με επαγγελματίες καλλιτέχνες των νησιών, απεύθυνε η “Συμπαράταξη Πολιτών” προς την Αναστασία Αντωνέλλη, αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού.

Τόσο ο επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Σπιλάνης, αναγνωρίζοντας – όπως αναφέρει – τα προβλήματα του κλάδου των μουσικών, όσο και ο περιφερειακός σύμβουλος Σάμου, Μανόλης Κάρλας, κατέθεσαν πρόταση στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι ρόλος της αυτοδιοίκησης δεν είναι απλά να μεταβιβάζει αιτήματα, αλλά να δει πως μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση τους.

Συγκεκριμένα πρότειναν “η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει παραγωγές με επαγγελματίες καλλιτέχνες των νησιών που να συμβάλλουν, στην οικονομική ανακούφιση των παραγωγών πολιτισμού των νησιών, αλλά και στην παραγωγική αξιοποίηση τους δεδομένου ότι η αεργία την οποία τους επιβάλει ο κορονοϊός είναι και οικονομικά αλλά και ψυχολογικά εξοντωτική”.

Επίσης θα συμβάλλουν “στην επιμόρφωση και ψυχαγωγία των συμπολιτών μας αφού οι παραγωγές αυτές πέρα από την δυνατότητα για ζωντανή αναμετάδοση, θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν τα προγράμματα τηλεόρασης των τοπικών καναλιών με παραγωγές επιπέδου που θα επέτρεπαν σε όλους μας να γνωρίσουμε καλύτερα τα νησιά μας και τον πολιτισμό τους”.

Μοιράσου το άρθρο: