Μεγάλες συναυλίες και διαγωνισμός ποίησης στις εκδηλώσεις για τον Μυτιληνιό Άγιο Βαλεντίνο
7 Φεβρουαρίου 2019
Αναδάσωση πεύκων στο δάσος της Αμαλής
7 Φεβρουαρίου 2019

3 δήμους ζήτησε από τον ΓΓ του Υπ Εσωτερικών ο Χ. Αθανασίου- Αντίδραση και από το ΠΟΤΑΜΙ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, είχε χθες συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη, στον οποίο έχει ανατεθεί η μελέτη της ενδεχόμενης διάσπασης των νησιωτικών δήμων, κατά την οποία συζητήθηκε ειδικά το θέμα της διάσπασης του Δήμου Λέσβου.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι αφού προτείνεται η διάσπαση της μονοεδρικής Κεφαλληνίας σε τρεις (3)! Δήμους τότε η Λέσβος, ενόψει της εδαφικής έκτασης, του πληθυσμού και των ιδιαιτεροτήτων της, πρέπει να διασπαστεί τουλάχιστον σε τρεις (3) δήμους και σε κάθε περίπτωση η διάσπαση πρέπει να αποβλέπει στο συμφέρον των δημοτών, πέρα από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες.

Αντίδραση και από το ΠΟΤΑΜΙ

Για το θέμα της διάσπασης του Δήμου Λέσβου και της εμπλοκής που δημιουργήθηκε , τοποθετήθηκε ο Γραμματέας Τ.Ο. Λέσβου Δημήτρης Βουρέλλης

“Πληροφορούμαστε ότι πιθανολογείται εμπλοκή του νομοσχεδίου για τη διάσπαση του Δήμου κατά τον έλεγχο συνταγματικότητας.

Για ένα θέμα το οποίο συζητείται εδώ και χρόνια, θεωρούμε ότι είναι περίεργο να προκύπτουν την τελευταία στιγμή κωλύματα,  τα οποία θα έπρεπε από την αρχή να είχαν εντοπιστεί και εξαλειφθεί.

Το Ποτάμι Λέσβου θεωρεί ότι τέτοιες καθυστερήσεις οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν στην οριστική εγκατάλειψη της προσπάθειας σπασίματος του Δήμου ενδεχομένως υποκρύπτουν μικροκομματικές σκοπιμότητες”.

Μοιράσου το άρθρο: