Ψήφισμα του πανεπιστημίου Αιγαίου για τον θάνατο του Κώστα Σοφούλη
24 Ιανουαρίου 2020
Κοπή πίτας από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
25 Ιανουαρίου 2020

Εξέφρασαν την θλίψη τους για τον θάνατο του Κώστα Σοφούλη

Μοιράσου το άρθρο:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Κώστα Σοφούλη. Ο εκλιπών υπήρξε αγωνιστής της δημοκρατίας στα μαύρα χρόνια της χούντας, εξέχων πανεπιστημιακός δάσκαλος και σημαντικός διανοούμενος, οργανωτής και ψυχή του πανεπιστημίου του Αιγαίου, πολιτικά στρατευμένος στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος της ΕΤΒΑ και βουλευτής Σάμου. Το πέρασμά του από τη ζωή αφήνει ένα ευδιάκριτο ίχνος.
Με τον Κώστα Σοφούλη είχαμε πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, όμως στην κρίσιμη διαχωριστική γραμμή των καιρών μας, βρεθήκαμε στο ίδιο στρατόπεδο. Υποστήριζε με σθένος, μέχρι την τελευταία του πνοή, τη νεωτερικότητα, τη δημοκρατία, το διαφωτισμό και τον ανθρωπισμό. Τιμή στη μνήμη του και χρέος στους δύσκολους καιρούς, που μας έλαχαν, είναι να μην επιτρέψουμε να επικρατήσει ο σκοταδισμός, το μίσος και η απανθρωπιά.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου αποχαιρετά τον Κώστα Σοφούλη. Τον Σαμιώτη διανοούμενο και βαθύ δημοκράτη, που σφράγισε με τη παρουσία του την ίδρυση και εδραίωση στα νησιά μας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο Κώστας Σοφούλης διατέλεσε μάλιστα πρώτος ιδρυτικός Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του και επί πέντε χρόνια ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με την οργάνωσή του.

Από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια γαλουχήθηκε με δημοκρατικές αρχές τις οποίες υπηρέτησε με συνέπεια ως το τέλος της ζωής του. Στη διάρκεια της δικτατορίας αγωνίστηκε ενάντια στο καθεστώς των Συνταγματαρχών μέσα από τις γραμμές της Δημοκρατικής Άμυνας. Για τη δράση του αυτή συνελήφθη και φυλακίστηκε από το καθεστώς.

Ο Κώστας Σοφούλης υπήρξε πολύπλευρη προσωπικότητα με σημαντικό επιστημονικό και συγγραφικό έργο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Μοιράσου το άρθρο: