Δυναμική ενεργοποίησης πολιτών και συνεργασίας δημοκρατικών δυνάμεων στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Γιάννη Σπιλάνη
14 Απριλίου 2019
Με μεγάλη συμμετοχή οι 4οι αγώνες “Γρηγόρης Τικκριτέας”
15 Απριλίου 2019

Βροντοφώναξαν ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε Συγκινητικές στιγμές αλληλεγγύης έξω από το χοτ σποτ

dav

Μοιράσου το άρθρο:

Μαχητική πορεία με δυναμική συμμετοχή, πραγματοποίησαν την Κυριακή 14 Απρίλη οι αγωνιστές του εργατικού και αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος , ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ και της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, καταδικάζοντας το ΝΑΤΟ , τις ΗΠΑ και την ΕΕ που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

 

Σημείο εκκίνησης  ήταν η έδρα της Στρατιωτικής Διοίκησης Σάμου όπου από νωρίς είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ, για να αντιμετωπίσουν τον «εχθρό λαό». Την απαγόρευση προσέγγισης στο χώρο μπροστά από τη πύλη του στρατοπέδου κατήγγειλε ο Κώστας Τζίχας μέλος της Γραμματείας της  Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Στη συνέχεια μίλησε ο Τίμος Χατζηλαγός μέλος της Γραμματείας της ΠΕΕ ο οποίος απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους στρατευμένους και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων , για το ρόλο του ΝΑΤΟ, την ανάγκη αποδέσμευσης από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τον αποκλειστικό προσανατολισμό των ενόπλων δυνάμεων στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας.

Η πορεία διανύοντας τον περιφερειακό δρόμο, έκανε στάση μπροστά από το άθλιο χοτ σποτ , όπου διαβάστηκε το μήνυμα της ΕΕΔΥΕ στα Αραβικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Η υποδοχή των οδοιπόρων της Ειρήνης και η αποδοχή του μηνύματος ήταν συγκινητική, με εκατοντάδες πρόσφυγες να ακούνε με προσοχή και να επευφημούν διαρκώς. Θέλησαν μάλιστα να ακολουθήσουν μαζικά τη πορεία , αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει την έξοδο του ΚΥΤ.

Η πορεία Ειρήνης με μαχητικότητα και με συνθήματα που διαδέχονταν το ένα το άλλο, συνέχισε για το κέντρο της πόλης και τερμάτισε στη Πλατεία Πυθαγόρα. Εκεί απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Σάμου ο Σταμάτης Τριπύλας μέλος της Διοίκησης, ο οποίος κάλεσε την εργατική τάξη να συνδέσει τον αγώνα για τα δικαιώματα στη δουλειά, στο μεροκάματο, στην ασφάλιση κλπ με τον αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

dav0

 

Στη συγκέντρωση μίλησε η Ρούλα Στεφανάκη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και πρόεδρος της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης. Στην ομιλία της έκανε εκτενή αναφορά στην εγκληματική αιματοβαμμένη διαδρομή του ΝΑΤΟ στα 70 χρόνια ύπαρξής του και στάθηκε ιδιαίτερα στους βομβαρδισμούς και το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Συνέδεσε το τότε με το σήμερα και τους κινδύνους γενικότερης πολεμικής ανάφλεξης στη περιοχή από τους ανταγωνισμούς τόσο στα Βαλκάνια μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας όσο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο , όπου όπως τόνισε συγκεντρώνονται επικίνδυνα μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις όλων των ιμπεριαλιστικών κρατών και συμμαχιών. Κατήγγειλε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει κάνει τη χώρα μιας απέραντη ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που συναγωνίζονται ποιο θα εμφανιστεί το πιο υπάκουο στους Αμερικάνους και την Ε.Ε. Κάλεσε το λαό του νησιού που ζει από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων με τις στρατιές των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών, να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες παλεύοντας για τον απεγκλωβισμό τους , το κλείσιμο όλων των χοτ σπότ τη μη δημιουργία νέου στο νησί και τη γρήγορη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για τοις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Η συγκέντρωση τελείωσε με αγωνιστικά τραγούδια από την Νανά Νικολάου και τον Σταύρο Κουτράκη,  μέλη της Γραμματείας της Π.Ε.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: