Αποφάσισε μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις το δημοτικό συμβούλιο
2 Ιουλίου 2020
Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα
6 Ιουλίου 2020

Ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις το Εργατικό Κέντρο Σάμου

Μοιράσου το άρθρο:

Nα πάρει άμεσα πίσω το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις καλεί την κυβέρνηση το Εργατικό Κέντρο. Εξάλλου καλεί τους νέους και τις νέες εργαζόμενες να ξεσηκωθούν  ώστε να αποσυρθεί το «κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που στην ουσία απαγορεύει τις κινητοποιήσεις».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου “η κυβέρνηση επιδιώκει να μην υπάρχει καμία φωνή αντίστασης και οργάνωσης αγώνων απέναντι στα «αντεργατικά» μέτρα που συνεχώς φέρνει. Θέλει να καταργήσει ένα δικαίωμα και κατάκτηση της εργατικής τάξης που βάφτηκε με ποταμούς αίματος και να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου».

Συκοφαντεί, μαζί με τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, τους λαϊκούς αγώνες ώστε να χειραγωγήσουν το λαό και ευκολότερα να περάσουν τον περιορισμό και την απαγόρευση των κινητοποιήσεων. Θυμίζοντας «μαύρες εποχές» αναγάγει την αστυνομία σε ανώτατη αρχή που θ’ αποφασίζει αν θα γίνεται ένα συλλαλητήριο ή όχι και με τι όρους. Ποινικοποιεί τους αγώνες του λαού και τους φορείς του που οργανώνουν τις κινητοποιήσεις.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός του κεφαλαίου και των εταίρων της Ε.Ε., μαζί και της κυβέρνησης της Ν.Δ., για ν’ αντιμετωπίσουν την νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση ρίχνοντας τα βάρη της αποκλειστικά στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα» αναφέρει το Ε.Κ.Σ και καταλήγει ότι «το ταξικό εργατικό κίνημα θα αντιπαλέψει τα αντιλαϊκά αυτά σχέδια. Δεν πρόκειται να επιτρέψει  η αντίσταση και ο αγώνας απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές να γίνει ποινικό αδίκημα». Εκτός από το αίτημα της απόσυρσης του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις το Εργατικό Κέντρο Σάμου ζητά να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εποχικοί εργαζόμενοι που δεν εργάστηκαν το μήνα Ιούνιο.

 

Μοιράσου το άρθρο: